איך מתכוננים לשלב א' בעזרת ערכת ההכנה שלנו?

    • מרעננים את הזיכרון - קובצי "הסרת החלודה" יסייעו לכם להיזכר בכל הפעולות הבסיסיות במתמטיקה הנדרשות בפסיכוטכני מבעוד מועד, במקום שתצטרכו לנסות ולהיזכר בהן במהלך המבחן ולבזבז זמן יקר על כך.
    • מתרגלים שליטה וזריזות - בערכה תמצאו תרגולים מקיפים בכל הנושאים ובכל סוגי השאלות הצפויות להופיע במבחן. כל תרגול מתבצע בהגבלת זמן המדמה את תנאי המבחן האמיתי, במטרה שתתרגלו פתרון נכון וזריז. 
    • מבצעים סימולציה מלאה - לאחר התרגולים פותרים סימולציה מלאה, שבה מופיעים כל הנושאים בהגבלת זמן. מטרת הסימולציה היא גם לדמות את רמות הקושי הצפויות במבחן, אך בעיקר - לתרגל את האינטנסיביות שלו.
    • לומדים מטעויות - בסיום התרגולים והסימולציה, תקבלו דו"ח תוצאות על הביצועים שלכם עם תשובות והסברים מפורטים על כל השאלות. תוכלו לדעת היכן טעיתם ולמה, באילו נושאים עליכם להשתפר וכך ללמוד תוך כדי תנועה. 
    • מתחילים להיערך להמשך - הערכה כוללת גם מידע תיאורטי הרלוונטי לשלב ב' במיונים: מבחני אישיות, דינמיקה קבוצתית וריאיון אישי, כולל דוגמאות לתרחישים שונים ותרגול של כמה מבחני האישיות כולל דו"ח תוצאות. 

  תוספת מומלצת לערכה - הדרכה אישית לקראת המבחנים

מפגש אישי, בן 90 דקות, בהדרכת מדריך או מדריכה פסיכוטכניים מצוות מכון נועם, בזום או אצלנו במכון, לבחירתכם. במהלך המפגש תעברו עם המדריך על הנושאים השונים שתרגלתם בערכת ההכנה, תאתרו את נקודות התרופה ותקבלו דגשים נכונים להתמודדות. המדריך יצייד אתכם בטיפים לפתרון מהיר ויעיל של שאלות ממגוון נושאים, ויסייע לכם לבנות תוכנית למידה מותאמת אישית עד למועד המבחן.

מתאים לכם? סמנו ✔ בתיבת המכירה

תהליך המיון לתוכנית צוערים בשלטון מקומי

שלב הסינון הראשוני - השאלון הביוגרפי

כדי להיכנס למאגר המועמדים של תוכנית עתידים של צוערים לשלטון מקומי, יש להגיש מועמדות באופן מקוון באתר התוכנית, לפי מסלול התוכנית שאליו תרצו להתקבל. הגשת המועמדות כוללת מילוי פרטים אישיים ומענה על שאלון אישי, הכולל שאלות בנוגע לשאיפותיכם, הרקע שלכם וכו. שלב המענה על השאלון הוא השלב המסנן הראשון בתהליך הקבלה שלכם לתוכנית, וזוהי בעצם ההזדמנות הראשונה שלכם להציג את עצמכם ולהוכיח את התאמתכם בפני וועדת הקבלה.

שלב א' - יכולות קוגניטיביות

אם תצלחו את שלב הסינון הראשוני, תעברו לחלק הבא של תהליך המיון, שמטרתו לבחון את הכישורים הקוגניטיביים שלכם. עליכם יהיה לעבור מבחנים פסיכוטכניים ממוחשבים האורכים כ-3 שעות, בהם ייבחנו יכולות חשיבה שונות כמו הבנת הוראות, חשיבה צורנית, מרחבית, לוגית וכמותית. מדובר בשאלות שידרשו מכם מיומנויות שסביר שלא תרגלתם לאחרונה (חילוק ארוך, למשל), לכן כדאי להתכונן לקראת המבחנים.

שלב ב' - כישורים אישיים

בשלב הבא יבקשו הבוחנים לבדוק את מרכיבי האישיות שלכם ואת מידת ההתאמה שלכם לתפקיד. המבדקים יערכו במרכז הערכה, יום מיונים מלא, ויכללו מבחני אישיות שונים כמו תרגילים קבוצתיים, סימולציות, ראיון אישיות, ראיון אישי ועוד. 


רקע על תכנית עתידים - צוערים לשלטון המקומי

התכנית הוקמה במטרה להכשיר כוח אדם איכותי שיהיה בתפקידי המפתח בשלטונות המקומיים, בדגש על חיזוק אזור הפריפריה ותושביו. כדי להשתתף בתוכנית יש לעבור תהליך מיון קפדני, שבסופו זוכים להתקבל רק כ-30 מבין המועמדים בכל שנה. לתוכנית זו מגוון הטבות, כגון מלגת לימוד מלאה, מלגת קיום, השמה לתפקיד בסיום הלימודים (התחייבות לשילוב ברשויות המקומיות למשך 4 שנים) ושותפות ברשת בוגרים ערכית, משפיעה ומשמעותית.

תוכנית עתידים מורכבת משני שלבים:

  1. הכשרה - לימודים אקדמיים בנושאים רלוונטיים, לצד תכני העשרה נוספים מטעם התוכנית.
  2. השמה - התחייבות לעבודה בשלטון המקומי ויישום התכנים שנלמדו במסגרת ההכשרה.

התכנית מציעה ארבעה מסלולים שונים:

  1. תואר ראשון באוניברסיטת בן גוריון בתחומי חברה ורוח בתוספת חטיבה במדיניות ציבורית.
  2. תואר ראשון במכללת תל חי בכלכלה וניהול או לימודים רב תחומיים.
  3. תואר שני באוניברסיטת חיפה במנהל ומדיניות ציבורית. 
  4. תואר שני בתכנון ערים ואזורים בטכניון.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.