איך מקבלים זימון?

תנאי הסף לקבלת זימון ליום המיון למקצועות המחשב הוא דפ"ר 60 ומעלה (בחלק מהתפקידים נדרש דפ"ר 70 ומעלה). בנים בעלי פרופיל 72 ומעלה נדרשים גם ל-10 יח"ל במדעי המחשב, אבל עמידה בתנאים לא בהכרח תספיק כדי לקבל זימון למיונים. כאשר אתם מקבלים את המנילה, עליכם יהיה לדרג את תפקידי מקצועות המחשב בראש שאלון ההעדפות שלכם. כיוון שתפקידי מקצועות המחשב הם מבוקשים במיוחד, לא מספיק לעמוד בתנאי הסף, צריך לדרג אותם בעדיפות גבוהה כדי להגדיל את הסיכוי שתקבלו זימון.

 שימו

אם לא קיבלתם זימון, תוכלו להגיש בקשה למיטב ולצרף אליה את גיליון הציונים של המחצית האחרונה (לא חובה, אבל מומלץ). 

יום המיון

אגף התקשוב וההגנה בסייבר שבצה"ל עורך את יום המיון למקצועות המחשב בדרך כלל בחודשים נובמבר, ינואר ויולי. בעבר ימי המיון התקיימו במחנה גדעונים שבצריפין, אולם כיום המיונים נערכים באופן מקוון.

בתחילת יום המיון תצורפו לקבוצת וואטסאפ שתנהל חיילת בתפקיד, והיא תסביר לכם איך יתנהל היום. לאחר מכן תקבלו מצגת שבה קיים פירוט על התפקידים המוצעים במיונים. חשוב לקרוא את ההסברים על התפקידים בתשומת לב, משום שבהמשך יום המיון תתבקשו למלא שאלון דירוג תפקידים.

השלב הבא ביום המיון הוא השלב המרכזי, ובו ייערכו לכם המבחנים. ההתחברות אל המבחנים תהיה באמצעות לינק שיישלח אליכם בקבוצת הווטסאפ. בתחילת שיחת הווידיאו שאליה תתחברו תתבקשו להזדהות, ולכן רצוי שתכינו מראש תעודת זהות. מומלץ שתכינו גם כמה דפי טיוטה וכלי כתיבה, למקרה שתזדקקו להם בזמן המבחן.

חשוב שתדעו שלאורך כל המבחנים המצלמה והמיקרופון שלכם צריכים להישאר פתוחים. בין חלק מהמבחנים יהיו לכם הפסקות קצרות, ואז גם תקבלו זמן לשאול שאלות.

לאחר המבחנים תתבקשו, כאמור, למלא שאלון דירוג תפקידים וכן לענות על שאלון אישיות. 

המבחנים שצפויים לכם

המבחנים שתיבחנו בהם ביום המיון בודקים יכולות קוגניטיביות, לוגיות, למידה עצמית ועבודה בלחץ. הם נמשכים 5-4 שעות, והתוצאות שלהם מגיעות בדרך כלל תוך כשלושה עד שישה שבועות לאחר יום המיון. חלק מהתפקידים דורשים לעבור מיונים נוספים.

זה הרכב המבחנים שמצפה לכם: 

    • מבחן להב:במבחן זה תקבלו קודן שנבנה עבור ארבעה משתמשים בעלי סיסמאות באורכים שונים. בעזרת דף הוראות שיסביר לכם איך הקוד התכנותי של הקודן עובד וכיצד הוא מבצע פעולות, תצטרכו לגלות את כל אחת מהסיסמאות.
    • מבחן אנגלית: במבחן תקבלו 3-2 קטעי קריאה באנגלית הקשורים בעולמות המחשב ותתבקשו לענות על שאלות אמריקאיות ושאלות של השלמת משפטים הדורשות הבנת הנקרא ואוצר מילים.
    • מבחן אישיות: מבחן אמריקאי שנועד להעריך את תכונותיכם ואת כישוריכם. במבחן יופיעו הצהרות והיגדים שונים, ותתבקשו לסמן עד כמה אתם מזדהים איתם. המבחן אינו מוגבל בזמן. 
    • חדש! חשיבה כללית: במבחן יוצגו בפניכם כ-30 סדרות של צורות שעליכם להשלים בתוך כ-30 דקות. עליכם יהיה להבין את החוקיות של כל סדרה ולהשלים את הצורה החסרה על פי אותה החוקיות.
    • חדש! חשיבה לוגית: במבחן זה, האורך כ-30 דקות, יופיעו סוגי שונים של מערכות הפועלות לפי חוקיות מסוימת. השאלות יבחנו את יכולת ההבנה של מערכות מורכבות ואת יכולת הלמידה שלכם.
    • חדש! הבנת תהליכים: במבחן זה תצטרכו ללמוד 7 תרשימי זרימה ארוכים עם הסתעפויות רבות. כל תרשים יציג 5 שאלות עם התפלגות של תרחישים שונים, שעליכם יהיה להבין, ומתוכם להסיק מסקנות בהתאם. מבחן זה בוחן את יכולת ההסתגלות שלכם לשינויים ובניית סדר עדיפויות נכון, באמצעות 35 שאלות שעליכם לפתור תוך חצי שעה. זהו מבחן קריטי במיוחד עבור מי שרוצה לעבוד בתכנות אלגוריתמים בצבא.

המבחנים שתעברו במיונים לא דומים לשום מבחן שנתקלתם בו עד היום 

התפקידים שמחכים לכם - מגן בסייבר, תוכניתנית, נתמ"מ ועוד

הצלחה ביום המיון עשויה לעזור לכם להתקבל לתפקידים משמעותיים ביחידות מובחרות כגון ממר"ם, מצפ"ן ומצו"ב, ואף להגיע לתפקידים שפתוחים גם למסלול שחקים, גאמ"א, תלפיות ועוד. ככלל, ביום המיון מתמיינים ל-15 תפקידים אשר משתייכים לכמה תחומים:

    • תוכנה - בודק/ת תוכנה, מפתח/ת לומדה, אנליסט/ית מידע מבצעי, תוכניתן/ית, נתמ"מ (דבופס), מנהל/ת חוות שרתים (DC), אחראי/ת הטמעת מערכות (CICD), מפתח/ת ממשק משתמש (UI).
    • הגנה - מגן/מגינה בסייבר, מיישם/ת הגנה בסייבר, מגן/מגינת ספקטרום, פס"י (פיתוח ספקטראלי ייעודי).
    • מצו"ב (מרכז צופן וביטחון) - חוקר/ת ומפתח/ת מערכות סייבר הגנתיות (חממ"ה) במסלול לה"ב, מפתח/ת ומטמיע/ת טכנולוגיות סייבר (מט"ס).
    • עבור בוגרי י"ג בהנדסת תוכנה בלבד - מיישם/ת ERP.

וכמה זמן תשרתו?

קודם כל, כדאי לציין שבאשכול מקצועות המחשב אורך השירות של נשים וגברים הוא זהה - 32 חודשים. בחלק מהתפקידים תידרשו להשלים קורס קד"ץ (קדם צבאי), ובחלק תידרשו לחתום קבע. אלו התפקידים שמצריכים חתימת קבע: 

      • תוכניתן/ית - 30 חודשי קבע
      • חוקר/ת ומפתח/ת מערכות סייבר הגנתיות - 30 חודשי קבע
      • מגן/מגינה בסייבר - 18 חודשי קבע
      • נתמ"מ (דבופס) - 12 חודשי קבע
      • מיישם/ת ERP - תשעה חודשי קבע

← רוצים לקרוא עוד? הכנו לכם מדריך מפורט - כל התפקידים באשכול מקצועות המחשב

 

 שימו

 יש כמה תפקידים חדשים שכעת לא דורשים חתימת קבע וקד"ץ, אבל ייתכן שבהמשך זה ישתנה. התפקידים: מנהל/ת חוות שרתים (DC), מפתח/ת ממשק משתמש (UI), מגן/מגינת ספקטרום, פס"י, אחראי/ת הטמעת מערכות (CICD) ומפתח/ת ומטמיע/ת טכנולוגיות סייבר.


לגזור ולשמור...

אלו המושגים המרכזיים שחשוב שתכירו לפני שאתם מגיעים למיונים:

    • שפת מכונה (Machine language) – השפה היחידה אשר המחשב "דובר". אוצר המילים של שפת המכונה מורכב מפקודות, אשר גורמות למחשב לבצע פעולות. היות שהפקודות בשפת המכונה הן רצפים של שני מספרים בלבד – 0 ו-1 – זו שפה מסורבלת, קשה ללימוד ואינה ידידותית לתכנות.
    • שפות תכנות (Programming language) – שפות אשר מאפשרות לנו לתקשר עם המחשב. שפות אלו מורכבות ממילים ומאותיות באנגלית, ונעשה בהן שימוש גם במספרים, ולכן הן נוחות וקלות יותר ללימוד ולשימוש. קיימות שפות תכנות רבות, והמחשב מסוגל להבין אותן בעזרת תוכנית המתרגמת אותן לשפתו.
    • פקודות (Commands) – חלק מרכזי באוצר המילים של שפות תכנות, וכתיבתן גורמת למחשב לבצע פעולות מסוימות. הפקודות מיוצגות על ידי מספרים, אותיות ומילים ויכולות לדוגמה להורות על ביצוע פעולות חיבור, חיסור, כפל וחילוק.
    • קוד (Code) – נקרא גם תוכנית. זו למעשה רשימה של כמה פקודות שהמחשב, כאמור, מבין  באמצעות תוכנית המתרגמת אותן לשפתו, שפת מכונה.
    • משתנה (Variable) – אחת מאבני הבניין בתכנות, המשמשת בכתיבת קוד. לכל משתנה יש שם וערך שמוצב בתוכו. ערך זה יכול להשתנות על פי פקודות.
    • לולאות (Loops) – משמשות לביצוע פעולה מסוימת מספר פעמים. שמן נובע מהאופן החזרתי של הפעולה.
אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.