העתודה האקדמית

מסלול העתודה האקדמית הוא מסלול צבאי ייחודי המאפשר לכם לסיים תואר ראשון עוד לפני גיוסכם לצה"ל. במסלול זה הצבא יממן עבורכם חלק נכבד משכר הלימוד לתואר הראשון, ולאחר מכן ישבץ אתכם בתפקיד משמעותי בהתאם למקצוע שלמדתם. נוסף על כך, המסלול מבטיח שירות בתפקידי קצונה, וכן הזדמנות לצבירת ניסיון פיקודי וניהולי שיסייע לכם בקריירה הצבאית ואף בשוק העבודה האזרחי.

המסלול

כמו הרבה דברים בצה"ל גם מסלול העתודה מורכב משלושה חלקים:

    • שנות הלימודים האקדמיות: רפואה - 7 שנים, הנדסה - 4 שנים, שאר המסלולים - 3 שנים.
    • שירות חובה: 3 שנים בתפקיד הדורש את ההכשרה האקדמית שצברתם.
    • שנות קבע: שנתיים במסלול לימודי הרפואה, 3 שנים בשאר המסלולים.

  משך הלימודים והשירות הצבאי של עתודאיות ועתודאים זהה ללא קשר למינם.

את המסלול תתחילו ביום חיול מיוחד בן כמה שעות, שמיד בסיומו תקבלו דחיית שירות על מנת להתפנות ללימודים. את הטירונות יעברו רוב העתודאים בחופשת הקיץ עם תום שנת הלימודים האקדמית הראשונה. עם קבלת התואר תחזרו לשירות סדיר, ורובכם תצאו לקורס הקצינים (עתודאים המשתתפים בתוכניות העילית יוצאים לקורס בין שנת הלימודים השנייה לשלישית). עם סיום שנות הקבע שהן חלק ממסלול העתודה, עומדת בפניכם האפשרות לצאת לאזרחות או להמשיך ולשרת בשירות קבע.


תנאי סף

תנאי הסף לקבלה למסלול העתודה האקדמית

 

מועד אפריל של המבחן הפסיכומטרי הוא המועד האחרון עבור תלמידי כיתה י"ב המתמיינים למסלול העתודה. היות שברוב מסלולי הלימוד נדרשים ציונים גבוהים, מומלץ לגשת לבחינה כבר במועד ספטמבר, כך שאם תצטרכו לשפר את הציון, תוכלו לגשת למבחן שוב במועד אפריל. 


הרשמה 

אם הנתונים האישיים שלכם מתאימים למסלול העתודה, ימתין לכם באזור האישי שלכם באתר "מתגייסים" שאלון העדפות. בשאלון ההעדפות תתבקשו לציין שלושה תחומים אקדמיים שבהם אתם מעוניינים להתמקד, וכן שלושה מוסדות אקדמיים שבהם אתם מעוניינים ללמוד. בו בזמן עליכם להירשם ללימודי התואר דרך מוסדות הלימוד (ניתן להירשם לכמה מוסדות). 


מענקים לעתודאים

עתודאים זכאים למספר מענקים שכדאי להכיר: 

מענק פסיכומטרי/הרשמה למוסדות הלימוד

אם התקבלתם למסלול העתודה תקבלו מענק בגובה של 2,500 ש"ח, שמטרתו לכסות את עלויות ההרשמה למוסדות הלימוד וכן את לימודי הפסיכומטרי. המענק הוא חד פעמי, וניתן באופן אוטומטי למתחילים את למסלול עתודה במהלך השנה הראשונה ללימודים. 

מענק עידוד עתודה

מענק בגובה 10,500 ש"ח שמקבלים עתודאים בכל שנת לימודים חדשה, זאת במידה שעמדו בדרישות המסלול. דרישות המסלול הן בדרך כלל ממוצע 75 (בחלק ממסלולי הלימוד יידרש ממוצע גבוה יותר) ועמידה בקצב השלמת התואר. בתוכניות עילית ישנו מענק עידוד עתודה מוגדל. 

מענק הצטיינות

עתודאים בעלי הישגים אקדמיים גבוהים יוכלו להגיש בקשה להצטרף ל"מועדון המאה". המתקבלים למועדון מקבלים מענק חד פעמי בגובה 5,000 ש"ח, ומחובתם לקיים גם פעילות של מעורבות בקהילה. את הבקשה להצטרף למועדון בוחנת ועדה מיוחדת, ומתקבלים אליה על בסיס ציונים גבוהים וקריטריונים ערכיים. שימו לב - עתודאים במסלולי עתודה מיוחדים (כמו צמרת, בינה ופסגות) לא זכאים למענק זה.


יום המיונים

מועמדים שציוני הפסיכומטרי שלהם תואמים את תנאי הסף למסלולי הלימוד שבחרו, יוזמנו ליום מיון מקוון במכון קינן שפי בחודשים פברואר עד יוני. יום המיון יכלול מבחנים אישיותיים וריאיון אישי.

ריאיון אישי 

תכלית הריאיון האישי היא להעמיק את ההיכרות איתכם ולבחון את ההתאמה שלכם למסלול העתודה. את הריאיון יערוך פסיכולוג שישאל אתכם שאלות אישיות בנושאים שונים, כמו כישלונות והצלחות שחוויתם לאורך חייכם, דרכי ההתמודדות שלכם עם משברים, מטרות לעתיד ועוד. כמו כן, הפסיכולוג ינסה לאתר נטיות אישיותיות, הרגלים ותכונות אופי, ובסופו של דבר, לקבוע את מידת ההתאמה שלכם ואת רמת המוטיבציה שלכם להשתלבות במסלול. 

מבחני אישיות

מבחני האישיות הם שלב מרכזי בתהליך המיון לתפקידים רבים בצה"ל. המבחנים נועדו לאתר תכונות ונטיות אישיות שעשויות להיות בעלות השפעה על מידת ההתאמה שלכם למסלול. אלו הם מבחני האישיות הכלולים ביום המיון:

  • שאלון 300 - מבחן אישיות ממוחשב שכולל מאות היגדים בנושאים שונים. במבחן תידרשו לסמן את מידת ההסכמה שלכם עם כל אחד מההיגדים, בסולם הנע מ-1 ועד 5. ההיגדים השונים מתארים מצבים אישיים וחברתיים, כגון "אני אוהב לבלות זמן לבד" או "אני מתמודד היטב עם משברים". האופן שבו תדרגו את הסכמתכם עם ההיגדים ישפוך אור על השקפת עולמכם ועל נטיות האישיות השונות שלכם.
  • מבחני אמינות - בדומה למבחן 300, גם במבחן אמינות יוצגו בפניכם היגדים שתתבקשו לדרג לפי מידת ההסכמה שלכם. במבחן זה יעסקו ההיגדים במידת היושרה וההגינות שלכם, באמצעות הצגת סיטואציות העוסקות בנושאים כמו מוסר עבודה, יחסים בין-אישיים, שימוש באלכוהול, עישון סמים וכו'.
  • שאלון ביוגרפי אישי - השאלון הביוגרפי מורכב משאלות מעמיקות בנוגע לניסיון החיים שלכם. לצד שאלות "יבשות", העוסקות במצבכם המשפחתי, רמת ההשכלה שלכם ופעילויות התנדבותיות וחברתיות שלקחתם בהן חלק, יוצגו בפניכם גם שאלות העוסקות באירועים משמעותיים שעברתם בחיים, התנסויות וחוויות מעצבות.
  • השלמת משפטיםבמבחן זה יהיה עליכם להשלים משפטים חסרים. למשל, "הילד שמח כש..." או "כשהוא נכנס לחדר הוא הרגיש ש...". האופן שבו תבחרו להשלים את המשפטים יעזור לבוחנים להבין את השקפת עולמכם ולבחון את מידת ההתאמה שלכם למסלול. 
  • מבחן השלמת סיטואציות (רוזנצוויג) - במבחן זה יוצגו בפניכם סיטואציות יום-יומיות המעוררות קונפליקט, ואתם תתבקשו לכתוב את תגובתכם אליהן. לדוגמה, איחרתם לשיעור באוניברסיטה - מה תהיה תגובתכם לנזיפה פומבית מצד המורה? המבחן נועד לבדוק כיצד אתם מגיבים למצבי קונפליקט, אי-נעימות ומתח, ובוחן את רמת פגיעותכם וסגנון ההתמודדות שלכם.
  • חיבור באנגלית - כחלק ממבחני האישיות יהיה עליכם לכתוב חיבור באנגלית העוסק בנושאים כמו תכונות האופי שלכם, תחביבים, אירועים מרכזיים בחיים ועוד. מבחן זה יבחן את רמתכם באנגלית, את אופן ההתנסחות שלכם בכתב, וכן את היחס שלכם כלפי עצמכם. 
  • דירוג תכונות - במבחן זה עליכם לדרג את תכונות האופי שלכם ביחס לאוכלוסייה. המבחן יבקש מכם לדרג תכונות כמו יצירתיות, שאפתנות, ביטחון עצמי, עצמאות, זריזות ועצלנות לפי סולם בן חמישה שלבים, הנע בין "הרבה מעל לממוצע" ועד "הרבה מתחת לממוצע". 

מתי תדעו אם התקבלתם? 

תשובה סופית תגיע אליכם לקראת סוף ספטמבר, בסיום לימודי התיכון ועם קבלת ציוני הבגרות ובהתחשב בהם.

  המיונים לעתודה אינם מונעים מכם להתמיין גם לתפקידים נוספים בצבא, ולכן אם אתם מעוניינים להגדיל את סיכוייכם להשתלב בתפקיד מעניין, מומלץ שתעשו זאת. במקרה שבו תתקבלו גם לעתודה וגם לתפקידים אחרים, תוכלו להחליט בעצמכם באיזה מסלול להמשיך.

הגדילו את הסיכויים שלכם להתקבל 

תוכניות הלימוד 

העתודה האקדמית מציעה 50 תוכניות לימוד שונות, המתקיימות ב-21 מוסדות אקדמיים שונים ברחבי הארץ. התארים המבוקשים ביותר על ידי צה"ל הם תארים מתחום מקצועות ההנדסה והמדעים המדויקים, ולכן 70% מהעתודאים לומדים בתוכניות האקדמיות הללו. 15% מהעתודאים לומדים בתוכניות אקדמיות מתחומי מקצועות הרפואה (כולל רוקחות וסיעוד), ו-15% נוספים לומדים בתוכניות אקדמיות מתחומי מדעי החברה, כגון כלכלה, משפטים ופסיכולוגיה.

בטבלה שלהלן תוכלו לראות איך ישפיע התואר שלכם על השירות הצבאי

מה לומדים

מה עושים בשירות

מה לומדים

מה עושים בשירות

הנדסת מכונות

ניהול פרוייקטים, מחקר ופיתוח מול גופים אזרחיים בארץ ומחוצה לה. פתרון בעיות מורכבות הקשורות למערכות נשק ועוד

רפואה

עבודה כרופא צבאי. טיפול בחיילי צה"ל, במקרה הצורך הצלת חיים וטיפול בפצועים בשטח

 הנדסת מחשבים

תכנון, מחקר ופיתוח בתחומי החומרה והתוכנה, עיסוק בבינה מלאכותית, באלגוריתמים ועוד

רפואת שיניים

 

טיפול בחיילים ביחידות שדה של חילות האוויר והים, בין היתר פיקוד מלא על מרפאות השיניים

מדעי המחשב

תכנות (c++, C,  JAVA ועוד), ניתוח מערכות ופיתוח אלגוריתמים ועוד

הנדסה אזורית (בניין)

ניהול צוותי מתכננים בפרוייקטים, הוצאה של מכרזים לשוק האזרחי, אחזקת תשתיות ועוד. המהנדסים משולבים בכלל יחידות הבינוי בצה“ל

 פיזיקה

פיתוח תשתיות טכנולוגיות, ניתוח ביצועים, תקשורת לוויינים, לייזרים, מערכות מיפוי ועוד

 הנדסת אווירונאוטיקה וחלל

השתתפות והובלה בפרויקטים משותפים של התעשייה בארץ ובחו“ל. פיתוח מתודולוגיות,  תפעול מערכות אווירונאוטיות, כלי טיס, ועוד

 רובוטיקה

עבודה כמהנדסי מכטרוניקה ורובוטיקה

 הנדסת חומרים 

 ייעוץ בבחירת חומרים ותהליכי ייצור, בדיקות הנדסיות ותמיכה בדרגי השדה השונים ועוד

 מתמטיקה

פיתוח אלגוריתמים ביחידות טכנולוגיות, חקר ביצועים וניתוח סטטיסטי

הנדסת תוכנה

אפיון וניתוח מערכות מחשב, בנייה, פיתוח ואחזקת תוכנה ביחידות התקשוב והסייבר ועוד

משפטים

הופעה בבתי הדין הצבאיים בתפקידי סנגוריה ותביעה, יעוץ משפטי, הדרכה ומחקר ועוד

 הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

פיתוח סנסורים בתחום הלייזר, מערכות קשר לוייני, מערכות וידאו ותקשורת ועוד

מקצועות נוספים הנלמדים במסגרת העתודה האקדמית

אדריכלות, סיעוד, ביולוגיה ומדעי החיים, גיאוגרפיה, גיאולוגיה, גיאופיזיקה ומדעי האטמוספירה והחלל, הנדסת אלקטרו אופטיקה, הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה, הנדסת מערכות מידע, הנדסת מערכות תקשורת, הנדסת נתונים ומידע, הנדסת פלסטיקה, הנדסת תעשייה וניהול, כימיה, כלכלה, לוגיסטיקה, מדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה, מדעי המעבדה הרפואית, משאבי אנוש ושירותי אנוש, סטטיסטיקה, רוקחות ועוד.

 

מסלולים ותוכניות מיוחדים

מסלולי עילית בעתודה

פסגות, ברקים, סילון, רעמים, אלונים, גבישים, אביבים, ביו

תוכניות העילית של העתודה האקדמית מיועדות למועמדים מצטיינים בתארים האקדמיים המבוקשים ביותר - תארי ההנדסה והמדעים המדויקים. תוכניות העילית הן תוכניות לימוד מואצות המאפשרות לסיים תואר ראשון ושני בזמן קצר מהרגיל (כ-4 שנים). 

עשרות מועמדים בלבד מתקבלים למסלולי העילית מדי שנה. בשל האופי המאתגר של תוכניות העילית, תנאי הקבלה אליהן גבוהים מתנאי הקבלה ללימודי התואר עצמו, ותהליך המיון אליהן נפרד מתהליך המיון למסלול העתודה. 

ההטבות הייחודיות של עתודאי תוכניות העילית

    • מענק עידוד עתודה מוגדל – 5000 ש"ח בכל שנת לימודים, נוסף על מענק העתודה
    • עדיפות בתור לקבלת דירה במעונות
    • תהליך שיבוצים אישי לכל בוגר לפי תחום ההתמחות שלו
    • ליווי צמוד לאורך כל שנות הלימוד, וחשיפה ייחודית לתוכני העשרה

שם התוכנית

תחום לימוד ומסלול

מוסד לימוד

מידע שכדאי לדעת

פסגות

פסגות חשמל-פיזיקה

תואר ראשון כפול בהנדסת חשמל-אלקטרוניקה ופיזיקה

אוניברסיטת תל אביב או טכניון

ציון פסיכומטרי נדרש – 675 ומעלה. דפ"ר - 70 ומעלה. 

פסגות תוכנה

תואר ראשון בהנדסת תוכנה. תואר שני (כתיבת תזה בכפוף לאישור המערכת) במדעי המחשב

טכניון או אוניברסיטת בן גוריון

ברקים

ברקים מכונות

תואר ראשון ותואר שני בהנדסת מכונות

טכניון

ציון פסיכומטרי נדרש – 650 ומעלה. דפ"ר - 70 ומעלה. בנוסף, נדרשות 5 יח"ל במתמטיקה, בפיזיקה ובאנגלית

ברקים מכונות ופיזיקה 

לימודי תואר ראשון ושני משולב בהנדסת מכונות ובפיזיקה, כולל קורסים במתמטיקה וחשמל 

אוניברסיטת בן גוריון

סילון

תואר ראשון בהנדסת אווירונאוטיקה. תואר שני באחד מ-3 תחומים: הנדסת אווירונאוטיקה וחלל, תוכניות למערכות אוטונומיות, תוכנית להנדסת מערכת

טכניון

ציון פסיכומטרי נדרש– 650 ומעלה. דפ"ר - 70 ומעלה. בנוסף, נדרשות 5 יח"ל במתמטיקה, בפיזיקה ובאנגלית

רעמים

תואר ראשון ושני בהנדסת חשמל, כולל התמחויות ב-RF, עיבוד אות, תקשורת וקושחה

אוניברסיטת בן גוריון

ציון פסיכומטרי נדרש - 650 ומעלה. דפ"ר - 70 ומעלה. 

אלונים

 

תואר ראשון ושני בהנדסת נתונים ומידע, בהתמחות בבינה מלאכותית (AI) 

טכניון

ציון פסיכומטרי נדרש - 680 ומעלה. דפ"ר - 70 ומעלה.

גבישים

תואר ראשון ושני בהנדסת חומרים 

טכניון

ציון פסיכומטרי נדרש - 650 ומעלה. דפ"ר - 70 ומעלה. 

אביבים

תואר ראשון ושני בהנדסה תעשייה וניהול, בהתמחות בבינה מלאכותית וניהול מוצר

טכניון

ציון פסיכומטרי נדרש - 660 ומעלה. דפ"ר - 70 ומעלה.

"ביו"

תואר ראשון ולימודים לקראת תואר שני בביולוגיה חישובית

האוניברסיטה העברית

ציון פסיכומטרי נדרש - 720 ומעלה. דפ"ר - 70 ומעלה. 

 

מסלולי עילית בעתודה רפואית

מסלול צמרת ומסלול בינה

מסלול "צמרת" - מסלול צבאי למצוינות ברפואה 

מסלול צמרת הוא המסלול היחיד המאפשר ללמוד רפואה במסגרת עתודה.

המתקבלים נדרשים לעמוד בדרישות הסף של הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית, וכן לעבור את תהליך המיונים של מדור העתודה. המועמדים הטובים ביותר יזכו לקחת חלק בתכנית האקסקלוסיבית וליהנות ממגוון הטבות לפני השירות ובמהלכו.

תנאי הקבלה

  • דפ"ר 60 ומעלה 
  • מעבר מיון אישיותי במכון קינן שפי 
  • ציון פסיכומטרי 680 ומעלה
  • תעודת בגרות מלאה
  • עמידה במיון האישיותי של הפקולטה לרפואה  - מבחן המרק"ם.
  • עמידה במיון של חיל הרפואה - מיוני עתודה וריאיון עם רופאים צבאיים


הכנה למבחני מרק"ם למסלול צמרת

← עוד על מסלול צמרת ממש כאן


מסלול "בינה" - תוכנית העתודה ברפואת שיניים

מסלול בינה הוא מסלול יוקרתי ללימודי רפואת שיניים באוניברסיטה העברית. המסלול מיועד למי שעומד בדרישות הסף של הפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטה העברית, ובעל נתוני קצונה. בתום הלימודים, בוגרי התוכנית משרתים כרופאי שיניים ביחידות הצבא השונות. 

תנאי הקבלה

  • דפ"ר 60 ומעלה 
  • מעבר מיון אישיותי במכון קינן שפי 
  • ציון פסיכומטרי 650 ומעלה
  • תעודת בגרות מלאה
  • עמידה במיון האישיותי של הפקולטה לרפואה 
  • עמידה במיון של חיל הרפואה - מיוני עתודה וריאיון עם רופאים צבאיים

בעלי הנתונים הגבוהים ביותר יתקבלו למסלול.

מסלול אקדמיזציה

 להשתמש בתואר שלמדת במהלך בתיכון

מסלול אקדמיזציה מיועד למועמדים שהשלימו את לימודי התואר הראשון עוד בזמן התיכון. המסלול הייחודי מאפשר למועמדים אלה שירות רלוונטי לתואר האקדמי שלמדו, בדומה למסלול העתודה ובהתאם למקצועות הדרושים לצה"ל.

תנאי הסף לקבלה למסלול 

    • זכאות לתואר אקדמי במגמה נדרשת לצה"ל, בעיקר במקצועות ההנדסה והמדעים המדויקים
    • הציון הממוצע בתואר - 70 ומעלה
    • התחייבות ל-32 חודשי שירות חובה ולשנתיים בשירות קבע
    • עמידה בתהליך המיון לעתודאים ובסיווג ביטחוני

כמו במסלול העתודה, גם במסלול האקדמיזציה קיימות תוכניות מצטיינים המאפשרות לימודי תואר שני לפני השירות הצבאי או במהלכו, ליווי אקדמי והכוונה מקצועית.

תוכניות מצוינות במסלול אקדמיזציה

ישנן מספר תוכניות מצוינות ייחודיות במסלול אקדמיזציה שמיועדות לבעלי תואר ראשון בתחומים כמו מדמ"ח, פיזיקה ומתמטיקה. בסיום מסלולי ההכשרה, ישובצו החיילים בתפקידי מפתח ביחידות טכנולוגיות. 

שם התוכנית

למי מתאים?

מהות התוכנית

מוסד לימוד

ברקת

בעלי תואר ראשון במדעי המחשב ובמתמטיקה.

לימודי תואר שני במדעי הנתונים. התחייבות לשירות קבע של 36 חודשים.

אוניברסיטת בר-אילן או הטכניון

גלים

 

בעלי תואר ראשון במדעי המחשב, פיזיקה או מתמטיקה.

לימודי תואר שני בהנדסת חשמל. התחייבות לשירות קבע של 36 חודשים.

אוניברסיטת תל-אביב, בר-אילן או הטכניון

אוניקס

בעלי תואר ראשון במדעי המחשב או מתמטיקה.

הכשרה ייעודית בת שישה חודשים, שתכשיר אתכם לתפקידי ניהול מוצר ומערכות מידע.

 

דלתא

 

בעלי תואר ראשון במדעי המחשב.

הכשרה ייעודית בת שישה חודשים לתפקידי הנדסת חשמל בצה"ל. 

 

 

תוכנית עתידים

תוכנית למצטיינים מהפריפריה ומאוכלוסיות ייחודיות

תוכנית עתידים נועדה לאתר ולעודד מועמדים מתאימים לעתודה בקרב אוכלוסיות ייחודיות, ישובי הפריפריה ובמקרים מסוימים גם מועמדים על רקע סוציו-אקונומי נמוך. תוכנית עתידים נחלקת לשניים:

מכינה קדם-אקדמית

תלמידים מצטיינים העונים לקריטריונים של התוכנית יהיו זכאים להתמיין למכינה הקדם אקדמית של "עתידים", מכינה בת שנה שבעזרתה יוכלו לשפר את ציון הפסיכומטרי שלהם ולהתקבל למסלול עתודה צה"לית. משתתפי התוכנית יזכו לחבילת תנאים כלכלית וחברתית שתאפשר להם לרכוש השכלה גבוהה במסגרת העתודה. המכינה מתקיימת בטכניון, באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת בן גוריון.  

מסלול אקדמיזציה במסגרת תוכנית "עתידים"

מסלול המאפשר לבני נוער מצטיינים מהפריפריה להשלים תואר ראשון בתחומי הנדסה, מתמטיקה ופיזיקה עוד במהלך לימודי התיכון. במסגרת המסלול התלמידים ילמדו תואר ראשון באופן היברידי, תוך ליווי צמוד של עתידים ושל יחידה 81 של חיל המודיעין. התוכנית מיועדת לתלמידות ותלמידים מצטיינים במתמטיקה (5 יח"ל בציון 90 לפחות), ולבוגרי תוכניות כמו "אודיסאה", "אלפא" ו-"נוער מוכשר במתמטיקה". 

מצאו את הדרך למסלול שלכם

 יתרונות מסלול העתודה האקדמית 

מסלול העתודה האקדמית מעניק למשרתים בו הזדמנות מצוינת לשירות מעניין ומאתגר. תהליך הקבלה למסלול מצריך אמנם השקעה מרובה מצד המועמדים עוד בשנות לימודיהם בתיכון, אך הוא גם מציע יתרונות רבים וברורים למתקבלים אליו.

    • השלמת תואר ראשון לפני הגיוס לצה"ל, ואפשרות ללימודים לקראת תואר שני במהלך השירות (בכפוף לאישור מפקד)
    • מימון לימודי התואר – בזכות מענק עידוד עתודה ומימון דמי הרשמה למוסדות ולפסיכומטרי. 
    • שיבוץ בתפקידים נחשקים ומגוונים התואמים את התחום האקדמי הנלמד
    • שירות בתפקידי פיקוד וקצונה - שחרור מצה"ל בדרגת סרן לכל הפחות
    • צבירת ניסיון מקצועי וניהולי שיסייע לכם להשתלב במקצוע שלכם מיד עם השחרור

שאלות נפוצות

התקבלתי למוסד אקדמי, האם זה אומר שהתקבלתי גם לעתודה?

לא בהכרח. ההחלטה תלויה בשיקולי צה"ל.

האם אפשר להירשם לעתודה אחרי שכבר התגייסתי?

כן, תוכלו להגיש טופס 55 (בקשה לשינוי תפקיד בצבא או למעבר יחידה), בתנאי שמיום פתיחת שנת הלימודים האקדמית תישאר לכם לפחות שנת שירות מלאה אחת (18 חודשים במקרה של מקצועות הרפואה). בכל מקרה, יהיה עליכם לעמוד בתנאי הסף לקבלה לעתודה ולעבור את תהליך המיון המלא.

האם מובטח לי שאשובץ בצבא במקצוע שלמדתי?

כן, בסיום לימודיכם תשובצו לתפקידים הדורשים את הניסיון וההכשרה האקדמית שצברתם. 

האם אני יכול להפוך לקרבי אחרי הלימודים בעתודה?

בזמן הלימודים ולאחריהם אפשר לנסות להתקבל רק ליחידות ההתנדבות השונות, כגון סיירת מטכ"ל, טיס וחובלים.

מה עושים אם רוצים לעזוב את מסלול העתודה במהלך הלימודים?

אפשר להגיש בקשה למדור עתודה אקדמית ולהסביר למה אתם מעוניינים לעזוב. כל בקשה תבחן לגופה וביחס לקריטריונים שונים, כגון מגמת הלימוד שלכם, המלגות שקיבלתם ומצבכם הלימודי.

 

יצירת קשר עם העתודה האקדמית

טלפון: 03-737-2383 

כתובת דוא"ל: atuda1@mail.idf.il 

פייסבוק עתודה אקדמית

מידעון לעתודה האקדמית לשנת 2023-2024 (PDF)

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.