מהן הלהקות הצבאיות?

להקות צבאיות מופיעות בפני חיילי צה"ל בשלל אירועים תרבותיים וחינוכיים לצורך העלאת מורל החיילים, חיזוק רוח הלחימה ולצרכי הסברה. הלהקות הצבאיות הוציאו תחת ידן בעבר ובהווה את מיטב אנשי התרבות והבידור בישראל וביניהם: נעמי שמר ז"ל, אריק איינשטיין ז"ל, שלום חנוך, שלמה ארצי, טוביה צפיר, אלי יצפאן, גורי אלפי, משה פרץ, דודו אהרון ועוד. 

הלהקות הצבאיות מופיעות בשלל אירועים צבאיים כמו טקסים, כנסים יחידתיים, אירועי רווחה ופעילויות הסברה, המתקיימים בבסיסים ובמוצבים הפרוסים ברחבי הארץ.

מחוץ להם, משתתפות הלהקות הצבאיות גם באירועים אזרחיים שונים. הביקוש ללהקות צבאיות הוא עצום: את התהליך מתחילים 1000 מועמדים ובסופו של התהליך מתקבלים רק כ-130-140 ברי מזל (קרי, כ-1 מכל 8 מועמדים מתקבל למסלול).

החיילים בלהקה עשויים לאייש את אחד מהתפקידים הבאים:

  • זמר - כ-40 חיילים מתקבלים מדי שנה כזמרים בלהקות הצבאיות.
  • משחק – כ-20 חיילים מתקבלים מדי שנה לתאטרון צה"ל המופיע בהצגות קומיות, חינוכיות והסברתיות ביחידות השונות של צה"ל.

70-80 המתקבלים הנותרים מצטרפים לתפקידי נגינה, הפקה או סאונד:

  • נגינה - חיילים אלו מנגנים בכלי נגינה כמו גיטרה, גיטרה בס, קלידים או תופים. הזמרים והנגנים מופיעים באירועים ממלכתיים, בטקסים ובאירועים ביחידות הצה"ליות.
  • הפקה - החיילים המפיקים הנם מפקדי חיילי הלהקות והרכבי התיאטרון. במסגרת תפקידם, הם אחראים על הפקת אירועים ממלכתיים וצבאיים, הפקה של פרויקטים ייחודיים ותיאום הופעות.
  • הפעלת מערכות הגברת קול - חייל המשרת כטכנאי קול מתפעל (מבחינה טכנית) את ציוד ההגברה בהופעות של הלהקות הצבאיות ושל תיאטרון צה"ל באירועים ממלכתיים וצבאיים. 

קיימות מספר להקות צבאיות בצה"ל, הפרוסות ברחבי הארץ, בהן להקת הנח"ל, להקת פיקוד מרכז, להקת פיקוד דרום, להקת פיקוד צפון, להקת פיקוד העורף ולהקת חיל האוויר.


איך מתקבלים ללהקה צבאית?

על תלמידי כיתה י"ב, המעוניינים לשרת בלהקה צבאית, להירשם למיונים לאשכול הווי ותקשורת בשאלון האישי. ניתן להתמיין במקביל גם לתפקידים אחרים באשכול זה.

שימו לב! האודישנים ללהקה הצבאית נערכים ב"היכל המוזיקה" המפואר ביפו, אחת לשנה, בחודשים נובמבר-דצמבר.

תנאי הסף לקבלה ללהקה צבאית:

  • קב"א 46 ומעלה.
  • פרופיל 45 ומעלה (אינו מיועד לבנים המיועדים לתפקידי לחימה).

תנאי סף לקבלה לתיאטרון צה"ל:

ציוני יום המא"ה (מתייחס לבנות):

  • הפקה: פיקוד - 4 ומעלה, קשב מתמשך - 3 ומעלה.
  • שירה ומשחק: עבודת צוות - 3 ומעלה.

חשוב לדעת! תנאי הקבלה המצוינים לעיל, כמו גם שיקולים נוספים הנלקחים בחשבון במסגרת בחינת התאמתכם לתפקיד, עשויים להשתנות.


הכשרה לתפקיד בלהקה צבאית

בסיום טירונות 02, יעבור החייל סדנת כניסה לתפקיד ובנוסף תהליך הפקה הנמשך כ-3 חודשים.

ישנן אפשרויות קידום למסלולי הדרכה, פיקוד וקצונה.

השיבוץ לתפקיד נקבע על פי צרכי הצבא, שיקולים מקצועיים, מכלול הנתונים האישיים שלכם וההעדפות האישיות שלכם.


הכנה לצו ראשון - כדי לעמוד בתנאי הסף ללהקות הצבאיות

רוצים להבטיח את מקומכם בלהקה צבאית? בשלב זה, למכון נועם אין הכנה ייעודית למיונים ללהקות צבאיות אך קבלת ציון קב"א גבוה בצו הראשון, עשויה לקרב אתכם צעד נוסף לעבר תפקיד בלהקה צבאית. 

ההכנה של מכון נועם לצו ראשון כוללת:

    • הכנה אישית אונליין למבחן הדפ"ר - הכנה מקיפה למבחנים הפסיכוטכניים הכוללת שלל נושאים: מבחן כמותי, אנלוגיות, קטעי הבנת הנקרא ומבחן הוראות. הערכה כוללת 5 סימולציות מלאות של מבחן הדפ"ר, הסברים על מבחני סימול העברית ואימות הנתונים.
    • מפגש אישי עם מאבחנת פסיכוטכנית - במהלך המפגש עם המאבחנת המקצועית תלמדו כיצד לפתור שאלות בצורה מהירה ויעילה, תבינו כיצד לנהל את הזמן במבחן ותקבלו מידע נוסף אודות מהלך הצו הראשון. כל אלה יסייעו לכם ליצור יתרון מכריע לעומת מועמדים שמתרגלים שאלות באופן עצמאי.
    • הכנה לקראת הריאיון האישי עם מדריך (במכון נועם או באמצעות סקייפ) - ההכנה כוללת ריאיון עם מדריך מקצועי של מכון נועם, הנמשך חצי שעה. בתום הריאיון, יינתן לכם משוב על תפקודכם בסימולציה: מה היה הרושם הכללי שהותרתם על המראיין ואילו תשובות היו טעונות שיפור והיו עלולות לפגוע בסיכוייכם להתקבל לתפקיד. 

המיונים הם הזדמנות חד-פעמית. אין אפשרות לגשת פעמיים לבחינה! התחילו להתכונן לפני כולם ושפרו את סיכויים לעבור את מבחני הקבלה.

למדו עוד על:

ציון דפ"ר צו ראשון

טיפים לצו ראשון

המדריך המלא לצו ראשון

אוצר מילים לצו ראשון

אבחון והקלות דפ"ר

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.