כשמדברים על לוחמה אלקטרונית מתכוונים בעצם לכל השיטות ואמצעי הלחימה שמשתמשים בהם כדי לפגוע במערכות אלקטרוניות של האויב, כמו מערכות תקשורת, מכ"ם וניווט. בנוסף, לוחמה אלקטרונית עוסקת גם ביכולות שלנו להתמודד עם אמצעי הלוחמה האלקטרונית של האויב באמצעות מערכות נל"א (נגד לוחמה אלקטרונית).
מה לוחמי ל"א עושים בפועל? הנה כמה דוגמאות: לוחמי ל"א מסוגלים להשתלט על רשתות רדיו וטלוויזיה של האויב, לסכל מטענים, להפיל כטב"מים ורחפנים, לשבש קליטת GPS ועוד ועוד.
לוחמות ולוחמי ל"א משתייכים למרכז הלוחמה האלקטרונית וניהול הספקטרום האלקטרו-מגנטי של אגף התקשוב וההגנה בסייבר (שם קליט, אנחנו יודעים). במסגרת תפקידם הם פורסים את המערכות השונות בכל גזרות הארץ (לפי הצורך) ומפעילים את אמצעי הלחימה המתקדמים של המרכז. הלוחמים אחראים גם לספק מענה מקצועי בתחום המערכות האלקטרוניות לחיל הים, לחיל האוויר ולזרוע היבשה.
שבועיים לאחר שישראל תקפה את הקונסוליה האיראנית בדמשק (תקיפה שבמסגרתה נהרג מוחמז רזא זאהדי, בכיר בכוח קודס בסוריה ובלבנון ובמשמרות המהפכה באיראן), בלילה שבין 13 ל-14 באפריל, איראן פתחה במתקפה אווירית מסיבית על ישראל. המתקפה כללה יותר מ-300 שיגורים של טילים בליסטיים, טילי שיוט וכטב"מים. ישראל הצליחה ליירט 99% מהאיומים, הרבה בזכות לוחמי ולוחמות ל"א. הלוחמים התפזרו בשטח בכל רחבי הארץ, והפעילו משם מערכות שנועדו לשבש ולנטרל את אמצעי הלחימה המשוכללים של האיראניים - תוך כדי שהם רואים פיצוצים ויירוטים ממש מעליהם.
תנאי הקבלה הבסיסי לתפקיד הוא פרופיל 72. בנוסף, בנות נדרשות לחתום "דין אישה כדין גבר" - כלומר לשרת אותו פרק זמן כמו הבנים.
מלש"ביות שיעמדו בתנאים יתבקשו להגיע גם ליום מיון לוחמות, שמורכב משיחה עם לוחמות בצבא, מבדיקת BMI וממילוי שאלוני העדפות לתפקידי לחימה.
בהמשך המלש"בים והמלש"ביות שנמצאו מתאימים יזומנו למיונים לתפקיד, שכוללים הרצאות ותרגיל דינמיקה קבוצתית. לאחר מכן, השלב האחרון הוא לעבור תחקיר ביטחוני לקראת התפקיד.
המסלול של לוחמי ל"א מתחיל בטירונות 03, שאורכת תשעה שבועות ומתקיימת בשבטה. בטירונות בעיקר עוסקים בתכנים שקשורים למשמעת הצבאית, לקליעה, לשדאות וכו'. לאחר הטירונות ממשיכים לקורס ההכשרה, ובו כבר ממש לומדים על המערכות השונות ומתנסים בתפעול שלהן. לאורך ההכשרה יש גם שבוע ניווטים, שבוע שטח, קורס צניחה, קורס נהיגה בנגמ"שים ועוד.
בסיום ההכשרה הלוחמים משובצים או באחת מהפלוגות המבצעיות של המרכז או בפלוגת ההכשרות (הפלוגה של הלוחמים שמיועדים להיות מ"כים).
בהמשך השירות, מלבד יציאה לפיקוד או לקצונה, תהיה ללוחמים אפשרות להשתתף בקורסי נע"ת (נוסף על תפקיד) כמו קורס חובשים, קורס קרב מגע וקורס הדרכת חדר כושר.
אולי גם התפקידים האלה יעניינו אתכם: