לא רבים יודעים זאת, אבל הנתונים הנאספים על מועמד לשירות ביטחון בצו ראשון קובעים בין היתר את ההתאמה שלו לקצונה במסגרת הצבא. נתוני הדפ"ר והקב"א הם אלו שקובעים אם אתם מתאימים למסלול קצונה בכלל ולמסלול ישיר לקצונה בפרט. גם אם תצטיינו בשירות החובה שלכם, ללא הנתונים המקדימים הדרושים הללו לא תוכלו להתקדם לתפקידי קצונה ולא תוכלו להתקבל לבה"ד 1 - בית הספר לקצינים של צה"ל.
בימי שגרה, נערכים המיונים לקורס קצינים (מבד"קים) בתל השומר ביום מרוכז שכולל מבחני אישיות רבים וריאיון עם פסיכולוג. המבחנים נערכים עבור כלל יחידות צה"ל באופן מרוכז במדור מבד"ק בתל השומר. מדובר ביום ארוך ואינטנסיבי, שמתחיל בשעות הבוקר המוקדמות ומסתיים אחר הצהריים.
שימו בשל הגבלות הקורונה, בימים אלו נערכים המבחנים באופן מקוון.
לכל המבחנים שתעברו ביום המיון אפשר להתכונן מראש במכון נועם. למכון נועם ניסיון של שנים בהכנה למיונים לקצונה. בהכנה אצלנו, תוכלו להתנסות בכל המבחנים שתעברו במיונים עצמם. לאחר שתתנסו במבחנים, תפגשו מדריך מקצועי שיעבור אתכם על כל התשובות שלכם, ויעזור לכם להבין מה מצופה מכם בכל אחד מהמבחנים ואיך אפשר לעשות זאת טוב יותר במיונים עצמם. את ההכנה תוכלו לעבור במשרדי מכון נועם או בזום. בנוסף תקבלו ללא תוספת תשלום מידע תיאורטי על כל המבחנים האישיותיים.
תשובות בנוגע לציון המשוקלל ניתן לקבל ישירות משליש היחידה או מהמפקד הישיר, תוך 16 יום מביצוע המבד"ק.
מתאם קצונה הוא נתון שקובע את מידת ההתאמה לקצונה. 0 - לא מתאים, 1 - מתאים, 2 - מיועד לקצונה.
מתאם קצונה של לפחות 1 וקב"א 52 לפחות הם נתוני הסף ליציאה לקצונה. במקרים חריגים תתאפשר היציאה לקצונה גם עם נתונים נמוכים יותר.
בסופו של דבר, נקבע ציון המבד"קים באמצעות שקלול של ציוני הדפ"ר, הקב"א ומתאם הקצונה. ציוני המבד"קים נעים בין 0 ל-30. ציון נמוך מ-13 אינו מאפשר יציאה לקצונה, אלא באישור חריג. יש הטוענים כי ציונים גבוהים במיוחד נחשבים גם הם פחות טובים, כיוון שהם מעידים על "מערכתיות יתר" - תכונה שנתפסת כשלילית עבור מפקדים.
ציון המבד"ק מהווה שליש מהציון הסופי, ציון סוציומטרי טירונות מהווה שליש נוסף והשליש האחרון נקבע על ידי ציון הקב"א שלכם.