פחד מכישלון

כישלון מפחיד אותנו ומערער את תחושת הביטחון שלנו. אנו נעשה הכל כדי להימנע מכישלון. כישלונות בעבודה ובאהבה פוגעים בתחושת האושר שלנו. מי שפוטר מעבודתו, שנכשל בריאיון, שלא קודם בעבודה - מכיר את תחושת הכאב. מי שננטש על ידי בן זוגו, מי שנבגד - מכיר את תחושת הכאב.

למרות הכאב, בכישלון מסתתרת הזדמנות, תקווה. הניסיון של טראמפ הוא דוגמה, יש עוד הרבה דוגמאות של אנשים שלאחר כישלון פרצו קדימה. אם פוטרת מעבודה, אם מישהו אחר קודם לפניך בעבודה, נצל את הכישלון ללמידה, להשתפרות, לתיקון טעויות. כל תינוק שלומד ללכת, נכשל (נופל) שוב ושוב עד שהוא לומד ללכת בביטחון.  

אם נכשלת, תחושת הכאב טבעית, הצער והאכזבה מובנים. אך אם לא תיבהל, אם לא תיתן לתחושת הייאוש לנצח, אפשר להפוך את הכישלון להצלחה. אם פוטרת, אל תספר לעצמך מעשיות, הפיטורין מצביעים על העובדה שלא הצטיינת בעבודה, שחשבו שאתה פחות טוב מאחרים. כדי להפוך את הכישלון להזדמנות צריך לקבל אחריות על הכישלון ולהתחייב להשתפר בעתיד, להשקיע יותר, להיות עובד מצטיין, לפתח מומחיות בתחום בו אתה עובד. כישלון הוא כמו כלב, אם נבהלים ממנו הוא מאיים יותר וממשיך לרדוף אחריך, אם לא חוששים הוא נרתע לאחור.

אם ננטשת על ידי בן זוגך, אם האהבה אינה מתפתחת ואתה מאוכזב, אל תיתן לתחושת הכישלון להרחיק אותך מאהבה חדשה, להפוך אותך לרווק מושבע. נסה להבין את הסיבות לכישלון. אולי אתה בוחר בני זוג לא רציניים, לא יציבים, בעייתיים. אולי אתה לא משקיע מספיק, לא מוכן לתת ומצפה רק לקבל. כישלון ביחסי אהבה יכול לנבוע גם מערכה עצמי נמוכה. יש אנשים שלא מעריכים את עצמם ומצפים שאהבה תפצה על כך, זו טעות. כדי ליהנות מאהבה צריך ללמוד לאהוב ולהעריך את עצמך. אין סיכויי שמישהו יעריך אותך אם אתה לא מעריך את עצמך.

מי שנותן לכישלון להפחיד אותו לא יצליח להתמודד מול אתגרים מורכבים, מי שרואה בכישלון הזדמנות ללמידה ולהשתפרות נמצא על הנתיב להצלחה.

מאת דוד משולם, מנכ"ל מכון נועם
מתוך הטור "יחסי אהבה ועבודה" שפורסם בעיתון "מעריב".

 

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.