סודית בהחלט, ובכל זאת: קצת על יחידה 8200 

יחידה 8200 היא יחידה מרכזית באגף המודיעין, שעוסקת באיסוף ובפענוח של מידע מודיעיני, ובהעברתו לגורמים המבצעיים הרלוונטיים בתוך הצבא ומחוץ לצבא. ליחידה יש משאבים טכנולוגיים מתקדמים ומושקעים, וכיום היא מפתחת, בין היתר, כלים מודיעיניים מבוססי בינה מלאכותית. 

היחידה מורכבת מִלא מעט מסלולים ותפקידים - אומנם חלקם ידועים יותר וחלקם פחות (ככה זה כשמדובר באחת היחידות הכי גדולות והכי מסווגות בצה"ל), אבל כולם קריטיים לשליטה של היחידה במרחב המתפתח והמשמעותי של הסייבר.


לא קל, אבל שווה את זה: להתקבל ל-8200

זה לא מאוד מפתיע שגם תנאי הקבלה ל-8200 נשמרים בשושו - אין רשימה של דרישות הקבלה שיסדרו לכם בוודאות זימון למיונים. אבל יש כמה נתונים שיכולים בהחלט להגדיל את הסיכויים שלכם לקבל זימון:

    • מקצועות ריאליים בתיכון - תמיד מסתכלים בעין יפה על חמש יחידות לימוד במתמטיקה ועל מקצועות מורחבים בסגנון פיזיקה, מחשבים וכו'.
    • ערבית/פרסית ברמה גבוהה - ידע מקדים של השפות האלה, ברמה של 5 יחידות לימוד לפחות, יכול ממש לשחק לטובתכם ולתת לכם זימון למסלולי ערבית. משם תוכלו להתקדם גם ל-8200.
    • תוכניות מיוחדות לנוער מצטיין - הכוונה כאן היא גם לכיתות ולמסלולי מצוינות בבית הספר וגם לתוכניות העשרה כמו תוכנית מגשימים ותוכנית גבהים.
    • נתונים מתאימים בצו הראשון - נתוני האיכות המינימליים לקבלת זימון למיונים הם פרופיל 25 ומעלה וציון דפ"ר 60 ומעלה.

אל תבנו על המינימום. תכוונו להכי גבוה

 

הזימון הגיע? ממשיכים למיונים

כמו שאמרנו, יש הרבה מסלולים ותפקידים ב-8200, ותהליך המיון משתנה ביניהם. אבל כן יש כמה מבחני מיון שחוזרים במיונים השונים: שאלונים מקוונים לבחינת ההיכרות של המלש"בים עם עולמות המחשב והסייבר; ראיונות אישיים מול גורמים מהיחידה; מבחני אישיות ומבחנים טכנולוגיים; וכמובן - סיווג ביטחוני.

חשוב לציין שחוץ מהידע הטכנולוגי שמחפשים אצל המלש"בים, במיונים שמים הרבה משקל גם על היכולת של המלש"בים ללמוד מהר ולנתח מצבים מורכבים, ועל המוכנות שלהם לעבוד קשה כדי למצוא פתרונות.

מסלולים ותפקידים נוספים שיכולים לעניין אתכם
יחידה 81 | יחידה 9900 | תוכנית חבצלות

יעד אחד, הרבה דרכים: מסלולים בולטים ב-8200

ל-8200 אפשר להגיע מכל מיני כיוונים. מסלול שחקים, תוכניות תלפיות, מסלולי כלל חמ"ן ומסלולי גאמ"א סייבר, למשל, לא נמצאים תחת 8200 - אבל בסוף ההכשרה, הרבה מהחיילים משובצים שם. אז קבלו כמה מהמסלולים ומהתפקידים המבוקשים (והמותרים לפרסום ), שיכולים לפלס לכם דרך ליחידה הנחשבת:

גאמ"א סייבר

תנאי סף: פרופיל 25, דפ"ר 60, 5 יח"ל מחשבים.

בתוך גאמ"א סייבר יש כמה מסלולים - חלקם מתמקדים בפיתוח מערכות מודיעין, אחרים מתמקדים בעיקר בפיתוח אמצעי הדרכה, ויש גם מסלולים שהם מאוד מוכווני מדעים מדויקים. ההכשרה של גאמ"א סייבר היא ארוכה (מתחילים במסגרת קדם צבאית), אבל אחד מהיתרונות שלה זה שחלק מהקורסים שלומדים בה מזכים בקרדיט אקדמי. עוד פרט שחשוב לדעת - השירות בגאמ"א סייבר מחייב שירות קבע של שלוש שנים. השירות עצמו הוא במתכונת בסיס פתוח. 

מסלול שחקים

תנאי סף: פרופיל 25, דפ"ר 90 (אבל עשוי להשתנות בין תתי-המסלולים השונים).

במסלול שחקים יש כמה תתי-מסלולים, ולכל אחד מהם יש התמחות אחרת: במסלול שוב"ל, למשל, ההתמקדות היא בתחומי החייל והלוויינות; במסלול ארזים, שכולל גם תואר ראשון, עוסקים במחקר טכנולוגי-מתמטי; במסלול אמ"מ מכשירים את החיילים להיות אנליסטים ודאטא אנליסטים - וכך הלאה, כל תת-מסלול והייחוד שלו. חלק גדול מההכשרות במסלול נערך במסגרת קדם צבאית, ובכל תתי-המסלולים נדרשת חתימת קבע של חצי שנה עד שנתיים, תלוי בתוכנית.

תוכנית תלפיות

תנאי סף: פרופיל 72, דפ"ר 90, 5 יח"ל באנגלית ובמתמטיקה ובאחת מהמגמות הבאות: כימיה, פיזיקה, מכטרוניקה או מחשבים.

תוכנית מצוינות של חיל האוויר ששמה לה למטרה להכשיר את הדור הבא של המנהיגות הביטחונית-טכנולוגית בצבא. ההכשרה בתוכנית נמשכת 40 חודשים (!), ובמסגרתה החניכים עוברים טירונות 04, יוצאים לקורס קצינים, לומדים תואר ראשון בפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע באוניברסיטה העברית, ומשתתפים בהכשרות ובקורסים צבאיים וכן בסמינרים מקצועיים וחינוכיים. לאחר ההכשרה הארוכה, החיילים ממשיכים לשירות קבע של שש שנים ביחידות המחקר והפיתוח של גופי הביטחון השונים. מדי שנה מתקבלים לתוכנית רק 60-50 מלש"בים. 

לוחם/ת אתגרים

תנאי סף: פרופיל 82, דפ"ר 60, ציוני יום המא"ה: הדרכה 3 ועבודת צוות 3, 4 יח"ל במתמטיקה, 5 יח"ל באחת מהמגמות הבאות: מחשבים, רובוטיקה או מכטרוניקה.

לוחמי אתגרים עוברים טירונות קרבית (בנים - טירונות 07 בבא"ח גולני, בנות - טירונות 05 בבא"ח פיקוד העורף) והכשרה מקצועית ארוכה בתחומים של סייבר, תוכנה ותקשורת נתונים. בסך הכול, ההכשרה כולה אורכת שנה, ולאחר מכן החיילים משובצים בבסיס סגור במרכז הארץ, אך לוקחים חלק בפעילויות מבצעיות בשטח לצורך איסוף מודיעין. לתפקיד זה מגיעים דרך מיון כלל חמ"ן.

מסלול אופק

תנאי סף: פרופיל 25, דפ"ר 60, 5-4 יח"ל במתמטיקה ו-5 יח"ל במגמה ריאלית נוספת.

מסלול אופק של כלל חמ"ן נפתח בקורס קדם צבאי. במהלך הקורס המלש"בים לומדים ערבית או פרסית במטרה להגיע לשליטה שקרובה לרמה של שפת אם. בנוסף, לאורך ההכשרה עוסקים גם בתכנים שקשורים להיסטוריה ולתרבות של המזרח התיכון והאיסלאם ונחשפים לכלים הטכנולוגיים של חיל המודיעין. לאחר ההכשרה החיילים משובצים בבסיסי אמ"ן ברחבי הארץ, ומשרתים במתכונת של בסיס סגור.

מסלול אניגמה

תנאי סף: דפ"ר 60, 5-4 יח"ל במתמטיקה ו-5 יח"ל במגמה ריאלית נוספת, ידע מוקדם בעולם המחשבים.

במסגרת מסלול אניגמה החיילים עוברים הכשרה של 15-10 שבועות כדי להתמקצע בתפקידים שונים בתחומים של פיתוח, QA, מערכות מידע, IT ועוד. בסיום ההכשרה החיילים משרתים במתכונת של יומיות בבסיס במרכז הארץ ומספקים תמיכה טכנית קריטית לאנשי היחידה. יש לציין שהתפקיד מחייב חתימה על שנת קבע. גם לתפקיד זה מגיעים דרך מיון כלל חמ"ן.

מסלול מט"מ

תנאי סף: פרופיל 25, דפ"ר 60, בוגרי מגמה ריאלית.

קורס ההכשרה במסלול מט"מ של כלל חמ"ן נמשך ארבעה חודשים ובהמלכו החיילים מוסמכים לעבוד עם מערכות טכנולוגית שמאפשרות לגבש את תמונת המצב המודיעינית. בקורס יש כמה מגמות: מגמת הפעלה, שחייליה אחראים על תפעול המערכות הטכנולוגיות ועל טיפול בבעיות שעלולות לצוץ בהן; מגמת ממ"ג, שחייליה עובדים בצמוד לגורמים בשטח כדי לזהות אירועים מודיעיניים חריגים; ומגמת עומ"ק, שחייליה מתמקצעים במערכת ייחודית כדי למצוא בעיות בתהליך העבודה ולהציע פתרונות בהתאם. בסיום הקורס החיילים משובצים בבסיסי אמ"ן שונים ברחבי הארץ.

 

שימו ♥ - המסלולים שציינו כאן פתוחים גם לבנים וגם לבנות, אבל דורשים שבנות יחתמו על משך שירות זהה לשל הבנים ("דין אישה כדין גבר").


אנחנו כבר כאן, אז רק בכמה מילים: למה שווה לשרת ב-8200?

מעבר לשירות מעניין שיכול לפתח אתכם מאוד ברמה האישית, אלו היתרונות העיקריים של 8200:

  • ההזדמנויות - מעסיקים מאוד אוהבים את בוגרי 8200 - אפשר לראות את זה במיוחד במגזר העסקי ובהייטק. למה? כי בדרך כלל מדובר באנשים עם כישורים טכניים ואנליטיים טובים, מוסר עבודה גבוה ויכולת ללמוד מהר ולעמוד בלחצים. בקיצור, זה לא מפתיע שבהרבה מקרים המעסיקים מגיעים למועמדים, ולא להפך.
  • המוניטין - אם אתם חושבים על להקים סטארט-אפ, או על יוזמה עסקית אחרת - גם שם השירות ב-8200 יכול לשרת אתכם. השורות האלה בקורות החיים שלכם הן סוג של חותמת איכות, מה שבהחלט יכול למשוך משקיעים פוטנציאליים ולייצר אצלם אמון בכם וביוזמה שלכם.
  • הכסף - אי אפשר באמת להתעלם מהחלק הזה, נכון? המשכורות של יוצאי 8200 הן מהגבוהות במשק. קשה לדבר על מספרים מדויקים כי זה מאוד תלוי במקום העבודה ובתפקיד, אבל רק כדי לסבר את האוזן - לפי דוח שפורסם ב-2020, השכר ההתחלתי של  בוגרי 8200 נע בטווח של 33-15 אלף ש"ח.

עוד בונוס נחמד: עמותת הבוגרים של 8200

עמותת הבוגרים פועלת כדי לשמר את מורשת היחידה וכדי ללוות את יוצאי היחידה באזרחות. בין היתר, היא עוזרת לבוגרים במציאת עבודה, תומכת בפרויקטים של החברים בה ואפילו מעניקה סיוע כלכלי לחברים שזקוקים לזה (למשל מלגות לימודים לחיילים בודדים שהשתחררו מהיחידה). בנוסף, העמותה מובילה יוזמות טכנולוגיות וחברתיות רבות, שנועדו לתרום לחברה הישראלית ולקדם אוכלוסיות מוחלשות. יוזמות אלו עוסקות, למשל, בחינוך טכנולוגי בפריפריה ובמגזר הערבי, בשילוב וקידום נשים בשוק התעסוקה ועוד.

במהלך מלחמת חרבות ברזל, העמותה השתמשה במשאביה כדי לתרום למאמץ המלחמתי בכל מיני דרכים. בעמותה ערכו, למשל, קמפיין מימון המונים לטובת משרתי היחידה שנפגעו באופן ישיר מהמלחמה. כמו כן, בעמותה אימצו מערך יוזמות אזרחי של בוגרי היחידה שעוסק בהפקת חומרי מודיעין מסרטוני הזוועות שפורסמו, בחיבור בין מקומות התנדבות למתנדבים ועוד. 


מכאן מתחילים ⇓

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.