נתחיל בכך שאין לכם מה לחשוש: הצהרה על לקויות למידה כלשהן או על הפרעות קשב וריכוז אינה פוגעת בנתונים האישיים. למעשה, ההפך הוא הנכון, שכן היא יכולה לסייע לכם לקבל הקלות במבחני הדפ"ר, וכך לעזור לכם להגיע רגועים ולהביא לידי ביטוי את היכולות שלכם. אם אתם נוטלים ריטלין או תרופה אחרת לבעיות קשב וריכוז, מומלץ להצהיר על כך הן במהלך אימות הנתונים (שם תישאלו על לקויות למידה או הפרעות קשב וריכוז שאובחנו בעבר) והן בתדרוך שלפני המבחנים הפסיכוטכניים. אומנם לא כל אבחון מזכה אוטומטית בהקלות, אבל חשוב לזכור שתמיד קיים הסיכוי שתימצאו זכאים להתאמה כלשהי. לכן, כדאי להציג את האבחון שלכם בכל מקרה.
זכרו: הצגת האבחון יכולה לסייע לכם להשיג הקלות במבחני הדפ"ר, והיא לא תפגע בשום צורה בסיכויי ההצלחה שלכם במיונים אחרים.
מומלץ לשלוח מראש את ההמלצות, את האבחון ואת כל המסמכים הדרושים - רק כך יהיה לכם סיכוי לקבל הקלות במבחנים! אל תחכו לרגע האחרון, קבעו תור לרופא כמה שיותר זמן לפני הצו הראשון.
הקריטריונים לקבלת הקלות בצבא אינם חופפים לאלו המקובלים באזרחות, ולכן הצבא אינו מחויב להקלות שניתנות לכם בבית הספר ובמסגרות אחרות. כדי שהגורמים הרלוונטיים בצבא יוכלו לקבוע לאילו הקלות אתם זכאים על פי הקריטריונים המקובלים בצבא, עליכם להעביר לבדיקה את כל המסמכים שבידיכם לפני ההתייצבות בלשכת הגיוס.
את המסמכים תוכלו להעלות באזור האישי באתר מתגייסים או בשאלון אימות הנתונים. אפשרות נוספת היא לשלוח אותם בהודעת דוא"ל לכתובת meitav@digital.idf.il
24 שעות לאחר משלוח המסמכים ודאו שהם אכן התקבלו. זכרו שאם המסמכים לא יתקבלו מסיבה כזו או אחרת, לא תזכו בשום הקלה. בכל מקרה, הביאו אתכם את האבחון שלכם ללשכת הגיוס.
שימו . למעט מקרים יוצאי דופן, הצבא אינו מאפשר לגשת למבחנים הפסיכוטכניים פעם נוספת, ולכן הקפידו לשלוח את כל המסמכים בזמן. כמו כן, עמדו על זכותכם לערוך את המבחנים בהתאם להקלות שקיבלתם. אם מסיבה כלשהי תחליטו לוותר על ההקלות, יהיה עליכם לחתום על "ויתור על הקלות". הביאו בחשבון שאם בהמשך תרצו לערער על הציון שתקבלו, היעדר ההקלות לא יוכל להיות סיבת הערעור.