מכוונים לתפקיד מסוים ואינכם יודעים מה נדרש עבורו? כתבו בצ'ט המתגייסים ותקבלו תשובה מהמומחה שלנו!
מספר בני הנוער שמאובחנים כסובלים מקשיי למידה או הפרעת קשב וריכוז וזכאים להקלות כלשהן גדל מדי שנה, ועל כן צה"ל מספק התאמות במבחני הדפ"ר לבעלי אבחון העומד בקריטריונים מסוימים.
אמנם לא כל אבחון מזכה אוטומטית בהקלות אך זכרו שתמיד קיים הסיכוי שתימצאו זכאים להתאמה כלשהי – לכן, כדאי להציג את האבחון שלכם בכל מקרה, בין אם במעמד הצו הראשון או לפני כן.
חשוב להדגיש שהצגת האבחון משפיעה אך ורק על מתן הקלות כלשהן במבחני הדפ"ר ואינה פוגעת בשום צורה בסיכויי ההצלחה שלכם במיונים כלשהם בעתיד, נהפוך הוא.
**זכרו - הכנה מקיפה ואיכותית, בשילוב מבחן שתואם את היכולות והצרכים שלכם יכול לשפר את הסיכויים להגיע לתפקיד נחשק. מכון נועם מציע ערכות הכנה לכל חלקי הצו הראשון.
חשוב לזכור שלעתים בדיקת האבחון מהווה תחנה בפני עצמה, אשר במהלכה המלש"ב נדרש להמתין ולכן רצוי לשלוח את האבחון לבדיקה מבעוד מועד – ניתן לשלוח אותו בפקס למרכז השירות של מיטב: 03-7388880.
מומלץ להצטייד באבחון בבואכם ללשכת הגיוס ליתר ביטחון, גם אם שלחתם אותו לפני ההתייצבות לצו הראשון.
חשוב לזכור – אם לא תצליחו להשיג את האבחון לפני ההתייצבות לצו הראשון ותרצו להיבחן עוד באותו היום, על אף שתמיד יומלץ לכם לא להיבחן מבלי שהאבחון שלכם נבדק, תיאלצו לחתום על 'ויתור על הקלות'. משמעות הוויתור היא שבעתיד לא תוכלו לערער על ציון הדפ"ר על בסיס הסיבה הזו מכיוון שוויתרתם מרצונכם על הסיכוי לקבלת הקלות, קחו זאת בחשבון!
בני נוער רבים נוטלים כיום ריטלין, קונצרטה או תרופות אחרות כדי להקל על ההתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה אחרות. לא אחת עולה השאלה כיצד לנהוג במעמד הצו הראשון - האם ליטול את התרופות? האם כדאי להציג מרשם? אם אני לוקח רטלין רק לצרכי לימודים - למה שאני אספר על כך בצו הראשון?
נפזר את החששות - ראשית, נדגיש בשנית כי הצהרה על לקויות למידה כלשהן או על הפרעות קשב וריכוז אינה פוגעת בנתונים האישיים, ולהיפך, ביכולתה אפילו להוביל לקבלת הקלות במבחנים ועל ידי כך לשיפור בתוצאות בחינות הדפ"ר. מומלץ שתצהירו שאתם נוטלים ריטלין או כל תרופה אחרת הן במהלך אימות הנתונים (שם תישאלו על לקויות למידה או הפרעות קשב וריכוז שאובחנו בעבר) והן בתדרוך שלפני המבחנים הפסיכוטכניים.
רק נוירולוג/פסיכיאטר/מומחה להתפתחות הילד מוסמך לתת מרשם לריטלין כטיפול בהפרעת קשב, לכן מומלץ להביא את ההמלצות, האבחון, וכל המסמכים הנוגעים לכך לצו הראשון - רק כך יהיה לכם סיכוי לקבל הקלות במבחנים! אל תחכו לרגע האחרון, קבעו תור לרופא חודשים רבים לפני הצו הראשון.
דרך נוספת להוריד את סף הלחץ שעלול להקשות עוד יותר על נבחנים בעלי לקויות למידה או הפרעות קשב וריכוז היא הכנה מוקדמת למבחנים.
מכון נועם מציע הכנה מקיפה למבחני הדפ"ר. שימו לב כי החל מנובמבר 2017, גם בנות עוברות ריאיון אישי.
זכרו - תרגול מוקדם והצגת אבחון יכולים לשפר משמעותית את הסיכויים שלכם לקבל ציוני קב"א ודפ"ר גבוהים יותר!
הבחירה נתונה בידך - אם די לך בנטילת התרופה באפשרותך לחתום על ויתור על ההקלות הפוטנציאליות. עם זאת, למען הסיכוי הקיים מומלץ לא לוותר ולנסות ליצור קשר עם אבא ואמא או עם יועצת בית הספר כדי לראות האם באפשרותם לפקסס את המסמכים ללשכה. אם ניסיתם הכל ודבר לא עזר, מומלץ לדחות את המבחנים למועד אחר בו המסמכים יהיו בידיכם.
מכון נועם אינו מוסמך לייעץ בסוגיות רפואיות. לפני נטילת תרופה, מומלץ להיוועץ ברופא ולא להסתמך על התחושות האישיות שלכם. אם אתם חוששים מתופעות לוואי בזמן המבחן, הביעו את חששכם בפני הרופא.