מועמדים שיעמדו בתנאי הקבלה לרפואה יקבלו ציון התאמה לרפואה המורכב מציון סכם הנקרא גם ציון התאמה ראשוני (ציוני בגרות ופסיכומטרי) ומציון מבחן מו"ר או מרק"ם, הנקרא גם ציון לא-קוגניטיבי. המבחן הממוחשב והראיון האישי מהווים גם הם חלק מציון ההתאמה. בכל שנה רק המועמדים בעלי ציוני ההתאמה הגבוהים ביותר מתקבלים ללימודים. למדו עוד על ציון ההתאמה לרפואה ואיך הכנה למבחני הקבלה יכולה לתרום לכם.
הציון הסופי של המועמדים מורכב משקלול של הנתונים הבאים:
ציון התאמה ראשוני המבוסס על פרמטרים קוגניטיביים – מורכב מציון בגרות ופסיכומטרי ומהווה 30% מהציון הסופי (לבעלי רקע אקדמי מלא/חלקי החישוב יכול להתבצע בשקלול ציוני התואר). ציון זה מתבסס על פרמטרים קוגניטביים. ציון ההתאמה הראשוני מהווה תנאי לקבלת זימון למבחני הקבלה.
ציון המדדים הלא קוגניטיביים – זהו ציון שמתקבל במהלך תהליך ההערכה הייעודית ללימודי הרפואה. הוא מהווה 70% מציון הסכם הסופי ומורכב ממבחני מו"ר או מרק"ם.
שלא כמו בשאר האוניברסיטאות, סף הקבלה (ציון הסכם הסופי) לטכניון אינו נקבע באמצעות שקלול של ציון הסכם והציון שמתקבל באמצעות מערכות המיון מו"ר-מרק"ם.
ציון הסכם- מהווה תנאי קבלה ראשוני ללימודי רפואה בטכניון . תחילה על המועמדים לעמוד בציון הסכם המתפרסם בסיום ההרשמה, מועמדים שעומדים בציון הסכם הנדרש ימשיכו לשלב הבא בתהליך המיון.
בשלב השני- המועמדים צריכים לעמוד ברף ציוני מו"ר-מרק"ם שנקבע על ידי האוניברסיטה.
כתנאי קבלה, המועמדים ללימודי רפואה בבר אילן לתכנית לבעלי תואר ראשון נדרשים לעמוד במספר מבחנים:
מבחן ידע- מבחן זה בודק נושאים שנלמדו במסגרת התואר הראשון ומהווים דרישות קדם לרישום לתכנית לרפואה. הנושאים הנבדקים הם: ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, גנטיקה וביולוגיה של התא.
מבחן חשיבה אנליטית- מבחן שמטרתו לבחון חשיבה אנליטית, יכולת הסקת מסקנות וניתוח מידע ונתונים.
שאלון אישי ביוגרפי- שאלון שמטרתו לבדוק את דרך ההתמודדות של המועמד עם מצבים שונים שחווה בעבר.
מרכז הערכה מס"ר- לאחר המיון הראשוני, המועמדים המתאימים יזומנו למרכז הערכה. מטרת המבחנים לאפיין את המועמדים על פי משתנים אישיים, לבדוק מוטיביציה, כישורים בין-אישיים ועוד.