הראיונות המצולמים הם כבר עניין שבשגרה במכוני המיון השונים, ולא, הכוונה היא לא לריאיון בזום - אלא לסדרה של שאלות שתתבקשו לענות עליה מול מצלמת המחשב, בלי שום מראיין או מראיינת שיובילו את השיחה מהעבר השני! יש לריאיון כזה יתרונות וחסרונות, אבל בשורה התחתונה תשמחו לדעת שהמבנה השיטתי של הריאיון מאפשר להתכונן אליו בצורה ממוקדת ויעילה. כך אנחנו ממליצים לעשות את זה ⇓
להציג עוד
כאן בשבילך
תשלום מאובטח
תרגלו בכל מקום
הפורמט של ריאיון מצולם בחברות ובמכוני המיון השונים הוא כזה: אתם יושבים מול המחשב, ועל הצג מופיעה שאלה שאתם צריכים לענות עליה - זו יכולה להיות שאלה הנוגעת לניסיון התעסוקתי שלכם, לכישורים שישרתו אתכם בתפקיד, לסיבות שאתם מחפשים עבודה חדשה וכו'. ברוב המקרים יש הגבלת זמן לכל תשובה (בין חצי דקה לשתי דקות), אבל לעיתים תקבלו יותר מניסיון אחד לענות על כל שאלה. ברגע שתסיימו לצלם את עצמכם עונים על שאלה, תתבקשו לענות על שאלה נוספת וכן הלאה. בסיום הריאיון תשובותיכם יישלחו לבדיקה בחברה או במכון המיון.
מעבר לאתגרים שמאפיינים כל ריאיון, שבראשם מענה רהוט ומותאם למשרה, לריאיון המצולם מצטרפים עוד כמה אתגרים:
ההכנה שלנו תעניק לכם גם התנסות בריאיון מצולם וגם פידבק מקצועי על המענה שלכם. ככה זה עובד:
בשלב הראשון תתנסו בסימולציה של ריאיון מצולם: תקבלו רשימה של שאלות שמאפיינות את המיונים לתפקיד שאתם מתמודדים עליו, ותתבקשו לצלם את עצמכם עונים עליהן בהתאם להגבלת הזמן הנדרשת ולבסוף לשלוח אלינו. זה כבר משהו שיוריד את הלחץ לקראת הריאיון האמיתי, כי תהיה לכם תמונה ברורה למדי של מה שמצפה לכם שם.
בשלב השני מדריך או מדריכה מצוות המכון יכתבו משוב מפורט על המענה שלכם תוך התייחסות למבנה של כל תשובה, להתאמה שלה לתפקיד, לדוגמאות שהבאתם, למקומות שבהם אפשר לחדד עוד קצת את המסר שלכם, לכישורים וליכולות שכדאי לכם להדגיש וכו'.
ברגע שתקבלו את המשוב, תוכלו לשפר את התשובות שלכם בהתאם להנחיות ולדגשים שכתובים בו, אולי אפילו להתאמן עליהן קצת מול מצלמה - וזהו, אתם מוכנים לריאיון שלכם 😃