בית הספר "הכפר הירוק" הוא בית ספר חקלאי, שנמצא באזור המרכז, בין תל אביב לרמת השרון. בכפר הירוק לומדים כ-2,500 תלמידים, במגוון מסלולי לימוד ומגמות, כגון חקלאות, מוזיקה קלאסית, חלל ודיפלומטיה. אחד הדברים שמייחדים את בית הספר הוא שהחל מכיתה ט' התלמידים מתחילים לעסוק בעבודה חקלאית כחלק ממערכת השעות (כ-3 שעות שבועיות). אלו מסלולי הלימוד הקיימים בכפר הירוק:
מסלול מחוננים: כיתת המחוננים היא כיתה נפרדת שבה נלמדת תוכנית הלימודים של משרד החינוך בקצב מהיר יותר, מה שמאפשר העמקה בתוכני לימוד שונים, פיתוח מיומנויות חשיבה, ורכישת ידע. אפשרות נוספת הפתוחה עבור תלמידי כיתה זו היא שילוב לימודים אקדמאיים במהלך התיכון.
הקולג' הבינלאומי - Emis: הקולג' מיועד לכיתות י"א-י"ב ומורכב מכ- 40% תלמידים מהמזרח התיכון וכ- 60% תלמידים ממדינות שונות בעולם. הקולג' מספק תוכנית חינוכית המתמקדת בהנהגה, כבוד הדדי ושיח שמטרתו היא קידום השלום. כל הלימודים הם בשפה האנגלית, ותלמידי הקולג' מסיימים את הלימוד בו עם תעודת בגרות בינלאומית (International Baccalaureate, IB) - תעודה המוכרת במוסדות לימוד ברחבי העולם, כגון הרווארד.
את מבחני הקבלה לכפר הירוק עורך משרד החינוך. מדובר במבחנים פסיכוטכניים, הבודקים נושאים שונים כמו חשיבה מרחבית, צורות, מבחנים כמותיים, מילוליים ועוד. חשוב לציין שהמבחנים לכיתות המחוננים שונים ממבחני הקבלה לכיתות הרגילות (למעט מסלול מופ"ת ומוזיקה - תהליך הקבלה לכיתות אלו ייחודי ושונה).
בין שמדובר במבחן הקבלה הסטנדרטי ובין שבמבחן המחוננים, חשוב לזכור שהקושי המרכזי במבחנים מסוג זה, הוא שלרוב הילדים בגילים אלו אין ניסיון קודם בתהליכי קבלה, ומבחן זה עומד להיות ההתנסות הראשונה שלהם בתחום הזה. חוסר הניסיון, ההתמודדות עם הגבלת הזמן, וחשיבותו של המבחן עלולים לגרום לבלבול ולחץ ולפגיעה בהישגים. תרגול הנושאים הכלולים במבחן והיכרות איתם, וכן התנסות בתנאי המבחן עשויים להקל על תחושות המתח הנלוות למבחן ולאפשר לילדים להביא את עצמם ואת היכולות הטבעיות שלהם לידי ביטוי.
התנסו במבחנים
1. מתחילים ברישום באמצעות טופס אונליין הנמצא באתר הקולג', בצירוף תעודות קודמות, מכתבי המלצה וחיבורים. המועמדים נדרשים לכתוב חיבורים קצרים באנגלית על עצמם, למה הם רוצים ללמוד בקולג' ומה השקפתם על המדינה שבה הם חיים.
2. ראיון קבלה ראשון בסקייפ עם ועדת הקבלה של הקולג'.
3. ריאיון אישי שני בסקייפ עם יועץ או יועצת בית הספר.
4. כינוס וועדת הקבלה בנוגע לכלל המועמדים.
5. שליחת ההחלטה הסופית למועמדים בדוא"ל.
הכנה לטופס ולחיבורים באנגלית: כדי שהחיבורים יזכו את ילדיכם בזימון לשלב הראיונות, עליהם להיות מעניינים, מדויקים וחיוניים.
הכנה לריאיון אישי: מטרת הריאיון היא להכיר את ילדכם באופן אישי יותר, לשמוע על תחומי העניין ועל התחביבים שלהם.
← למידע נוסף על ההכנה שלנו לראיון קבלה
תנו אור ירוק להצלחה במבחני הקבלה