צו ראשון הוא השלב הראשון בתהליך המיון והגיוס שלכם לצה"ל. בשלב זה תעברו סדרה של מבחנים ומבדקים, אשר יאפשרו לצבא לאסוף את הנתונים האישיים שלכם. בעזרת נתונים אלו יחליט הצבא אילו אפשרויות שיבוץ ייפתחו בפניכם, ולאילו תפקידים תתאימו.
בעבר נערכו כל המבחנים והמבדקים בצו הראשון ביום מיון אחד שהתקיים בלשכת הגיוס. כיום, בשל הגבלות הקורונה, חולק יום המיון לשני שלבים:
השלב הראשון מתבצע מביתכם, וכולל מילוי שאלונים שונים ושיחת טלפון לאימות הנתונים ולקביעת סימול העברית שלכם.
השלב השני מתבצע בלשכת הגיוס, וכולל מבחנים פסיכוטכניים, בדיקות רפואיות וריאיון אישי.
חשוב לציין שהצו הראשון הוא תהליך מיון חד-פעמי. למעט מקרים חריגים, לא תוכלו לעבור את התהליך שוב.
הצו הראשון יישלח אליכם בדואר לפי הכתובת המעודכנת ברישומי משרד הפנים לאחר שימלאו לכם 16 וחצי שנים. התאריך המדויק תלוי בתאריך הלידה העברי שלכם:
אם נולדתם בחודשים תשרי עד אדר (כולל) - תקבלו צו ראשון בחודשים דצמבר/ינואר/פברואר.
אם נולדתם בחודשים ניסן עד אלול (כולל) - תקבלו צו ראשון בחודשים אפריל/מאי/יוני.
שאלון אימות הנתונים ימתין לכם באתר מתגייסים. את סיסמת ההתחברות לאתר תוכלו למצוא במעטפת הצו הראשון שתישלח אל ביתכם.
בשאלון אימות הנתונים תתבקשו למלא את הפרטים האישיים שלכם ושל בני משפחתכם, לרבות הדרכים שבהן אפשר ליצור איתכם קשר; לציין באילו מוסדות למדתם ובאילו מקצועות אתם מתכוונים לגשת לבגרות; ולענות על שאלון פיזיולוגי שנועד לספק לצבא מידע כללי בנוגע למצבכם הפיזי והנפשי.
השאלון הרפואי כולל שאלות שונות בנוגע למצבכם הרפואי, והוא חלק משאלון אימות הנתונים. בנוסף, תתבקשו לשלוח באמצעות האתר טופס רפואי חתום על ידי רופא המשפחה שלכם, תוצאות בדיקת ראייה שבוצעה על ידי אופטומטריסט ותוצאות בדיקות שתן.
לאחר שתמלאו את שאלון אימות הנתונים, ייקבע לכם מועד לשיחת אימות נתונים טלפונית. לשיחה זו יש שתי מטרות עיקריות - לקבוע את ציון ההשכלה הראשוני שלכם (צה"ר), ולקבוע את ציון סימול העברית שלכם.
ציון השכלה ראשוני
בשיחה הטלפונית תישאלו שאלות בנוגע למסגרות החיים שלכם, לסטטוס הבגרויות שלכם וללקויות הלמידה שלכם, אם יש לכם כאלו. כל הפרטים הללו יסייעו לצבא לגבש את ציון הצה"ר שלכם, שיהווה 17% מציון הקב"א שלכם.
מבחן סימול עברית
בחלקו השני של אימות הנתונים הטלפוני ייערך לכם מבחן בעברית, או בשמו הצה"לי - מבחן סימול עברית. מבחן זה מורכב מ-3 חלקים: דיבור, קריאה וכתיבה. במהלך אימות הנתונים הטלפוני תיבחנו אך ורק בדיבור, ואם תשיגו את הציון המרבי, לא תידרשו להיבחן בקריאה ובכתיבה. לעומת זאת, אם תקבלו ציון נמוך יותר במבחן הדיבור, יהיה עליכם להיבחן גם בכתיבה ובקריאה, ביום המיון בלשכת הגיוס.
שאלה לדוגמא
במבחן הדיבור הטלפוני תעלה המראיינת נושא לדיון. אתם תתבקשו לשלב בתשובתכם חמש מתוך תשע מילים שהיא תציג לפניכם. לצורך תכנון התשובה יינתנו לכם כמה דקות למחשבה.
נושא הדיון
מה דעתכם על ניסויים בבעלי חיים? נמקו.
המילים המיועדות לשילוב בתשובה
1. אכזרי ; 2. תועלת ; 3. חסר אונים ; 4. להשתמש ; 5. גופני ; 6. קורבן ; 7. מדע ; 8. חלופי ; 9. רחום
במבחן הקריאה תתבקשו להקריא בקול משפטים שיוצגו לפניכם. המשפטים יכללו מילים וביטויים ברמת לשון גבוהה יחסית, ויהיה עליכם להסביר את פירושם ואת משמעותם של המשפטים בכללותם.
במבחן הכתיבה תתבקשו להשלים משפטים חסרים. בדומה למבחן הדיבור, גם כאן לא ייבחנו העמדות והדעות שלכם, אלא כושר הביטוי בכתב. הקפידו להשלים את המשפטים כך שיהיו תקינים מבחינה לשונית והגיוניים מבחינת תוכנם.
מה חשוב לדעת לפני מבחן סימול עברית
יום המיונים בלשכת הגיוס כולל 3 תחנות מרכזיות - מבחנים פסיכוטכניים, בדיקות רפואיות וריאיון אישי. לפני ההגעה ללשכת הגיוס, חשוב מאוד שתוודאו שברשותכם כל המסמכים הדרושים כמו צו ההתייצבות, תעודת מזהה ומסמכים נוספים, רפואיים ודידקטיים שעליכם להציג.
בתחנה זו תעברו מבחנים שמטרתם היא לקבוע את ציון הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) שלכם. משך המבחנים כשעתיים, והם כוללים חמישה חלקים.
א. הבנת הנקרא - במבחנים אלו יהיה עליכם לקרוא כמה קטעי קריאה ולענות על שאלות הבנה שיופיעו לאחריהם.
ב. אנלוגיות מילוליות - בחלק זה תתבקשו לעמוד על טיב הקשר בין צמד מילים הנתון בשאלה ועל בסיס זה ליצור צמד נוסף שמקיים קשר דומה.
ג. אנלוגיות צורניות - בחלק זה יהיה עליכם לעמוד על טיב הקשר בין שתי צורות וליצור צמד נוסף שמקיים קשר דומה.
ד. מבחן הוראות - בחלק זה תישאלו שאלות, שכדי לענות עליהן יהיה עליכם לעקוב בקפדנות אחר הוראות.
ה. מבחן כמותי - בחלק זה תתבקשו לפתור בעיות כמותיות.
ציון הדפ"ר הוא כ-50% מציון הקב"א שלכם. היות שלציון הקב"א יש השפעה רבה על השיבוץ שלכם, חשיבותו של ציון הדפ"ר היא מכרעת.
חשוב לציין כי המבחנים הפסיכוטכניים שונים מאוד מהמבחנים שבהם אתם מורגלים מבית הספר, וכי רמת הקושי שלהם גבוהה בהרבה. דבר נוסף שיש להביא בחשבון הוא שהציון במבחנים הפסיכוטכניים הוא יחסי, ולכן כל תשובה נכונה יכולה להיות בעלת משקל מכריע.
עצבו את חוויית השירות שלכם בעצמכם
שאלה כמותית לדוגמא
אסף נסע מעל מגבלת המהירות, וחלף על פני שוטר במהירות של 100 קמ"ש. השוטר התחיל לנסוע אחרי אסף במהירות של 125 קמ"ש, כאשר אסף היה במרחק של 250 מטרים ממנו.
כמה זמן (בשניות) ייקח לשוטר לצמצם את המרחק?
איך מגיעים לתשובה הזו?
לפי הנתון בשאלה, ברגע שבו החלה ניידת המשטרה לנסוע, המרחק בינה לבין מכוניתו של אסף היה 250 מטרים. מכיוון שמהירות השוטר גבוהה ממהירותו של אסף, המרחק ביניהם הולך ומצטמצם עם הזמן, עד שמגיע לאפס ברגע התפיסה.
מה שקובע את הקצב שבו מצטמצם המרחק בין שתי המכוניות הוא המהירות היחסית ביניהן, אשר שווה להפרש בין המהירויות:
125-100=25 קמ"ש
המשמעות של מספר זה היא שבכל שעה המרחק ביניהם מצטמצם ב-25 ק"מ.
כעת עלינו להמיר את היחידות משעה לשניות, ומק"מ למטרים, כדי שיתאימו לנתוני השאלה ולתשובות.
שימו לב ליחידות הזמן והמרחק:
כלומר, בכל 3,600 שניות המרחק מצטמצם ב-25,000 מטרים.
כאמור, כדי שהשוטר יתפוס את אסף, על המרחק להצטמצם ב-250 מטרים - שהוא מרחק קטן פי 100. אם כך, גם הזמן שיידרש יהיה קצר פי 100:
זוהי שאלת דרך והספק בדרגת קושי בינונית, ולצד שאלות ברמה זו, עשויות להופיע במבחני הדפ"ר גם שאלות קשות הרבה יותר. כדי לפתור שאלות מסוג זה בקלות ובמהירות, דרושה היכרות מוקדמת איתן ועם הדרישות והאתגרים שהן עשויות להציב. תרגול מקיף בנושא זה יסייע לכם ליישם את הנוסחאות, להכיר את המכשולים הצפויים ולפתור את השאלות בקלות ובזריזות. |
נוסף על השאלון הרפואי שמילאתם, וכן על הטפסים הרפואיים ששלחתם באתר מתגייסים, ייערכו לכם כמה בדיקות רפואיות בלשכת הגיוס. בבדיקות ימדדו הגובה, המשקל ולחץ הדם שלכם. כמו כן, ייערכו לכם בדיקות חדות ראייה ועיוורון צבעים, ויהיה עליכם להצהיר על בעיות גופניות שמהן סבלתם בעבר. יש לציין שתחנה זו כוללת בדיקה רפואית מלאה, ושלזכותכם עומדת האפשרות לבקש להיבדק על ידי רופא או רופאה לפי בחירתכם.
מטרת הבדיקות הרפואיות היא לקבוע את הפרופיל הרפואי שלכם. פרופיל זה נועד לייצג את מידת הכשירות שלכם מבחינה גופנית ובריאותית, והוא אחד הגורמים שיכולים להשפיע על השיבוץ שלכם.
פירוט סולם הפרופילים הצבאיים:
פרופיל 97 - הפרופיל המקסימלי המאפשר שירות ביחידות מובחרות. חייל המרכיב משקפיים יכול לקבל פרופיל 97 (לפרופיל יתווסף סעיף ראייה).
פרופיל 82 - שירות בכל יחידות השדה ובחיל הרגלים. פרופיל זה מאפיין מועמדים בריאים הסובלים ממגבלה קלה.
פרופיל 72 - שירות בכל יחידות הלוחמה, למעט יחידות הסיירות והיחידות המובחרות. פרופיל זה מאפיין מועמדים בריאים הסובלים ממגבלה בינונית כמו בעיות ברכיים או אסטמה קלה.
פרופיל 64 - שירות כתומכי לחימה ביחידות, כגון מג"ב והגנה אווירית, ובתפקידים, כגון מפקד כיתה, בכפוף לסעיף הליקוי שממנו סובל המועמד.
פרופיל 45 - שירות בתפקידים עורפיים במגוון רחב של חילות. פרופיל זה מאפיין מועמדים הסובלים מבעיה רפואית מגבילה, שבגינה הם זכאים לפטורים ולהקלות.
פרופיל 25 - פרופיל זה ניתן למועמדים לשירות שאינם כשירים לשירות צבאי מסיבות נפשיות או פיזיות, אך שהחליטו להתגייס בהתנדבות. במצב זה יועלו המועמדים מפרופיל 21 או 24 לפרופיל 25.
פרופיל 24 - פרופיל זה מאפיין מועמדים שאינם כשירים לשירות בצה"ל באופן זמני עקב פציעה או מחלה. המצב הרפואי של מועמדים אלה ייבחן מחדש במועד שיקבע הרופא בלשכת הגיוס.
פרופיל 21 - פרופיל זה מאפיין מועמדים שאינם כשירים לשירות בצה"ל, מסיבות רפואיות או נפשיות. מועמדים בפרופיל זה יכולים להגיש בקשה להתנדבות לשירות צה"לי.
בתחנה זו תעברו ריאיון עומק שמשכו 60-20 דקות. הריאיון מיועד גם לבנים וגם לבנות, והוא ייערך על ידי מאבחנת פסיכוטכנית. בעזרתו תיבדק מידת ההתאמה שלכם לשירות הצבאי בכלל, ובאופן פרטני יותר לשירות בתפקידי לוחמה.
מיד בתום הריאיון ייקבע הצד"כ (ציון דרך כללי) שלכם. ציון זה מהווה כשליש מציון הקב"א, וכמו כן הוא תנאי סף לקבלה למסלולים יוקרתיים, כגון טיס, חובלים וכדומה.
חשוב לציין כי הריאיון הוא חד-פעמי, ולא תינתן לכם הזדמנות לריאיון חוזר. הריאיון הוא מבחן לכל דבר ועניין, ואינו "אתנחתא" משאר המבחנים בצו הראשון. מסיבה זו יש להגיע אליו ממוקדים, כמו לכל שאר המבחנים שתעברו במסגרת הצו הראשון.
אילו פרמטרים אישיותיים בוחן הריאיון האישי?
באמצעות שאלות שונות, תבחן המאבחנת שתראיין אתכם 6 פרמטרים אישיותיים שונים:
פרמטר זה בוחן מהי רמת המוטיבציה שלכם לשירות בתפקידי לוחמה או בתפקידים משמעותיים אחרים. כך למשל, עשויה המאבחנת לשאול אתכם מהי העדפתכם לשירות ביחידות קרביות. תשובה לשאלה זו, כגון "או גולני או כלום" לא תזכה אתכם בניקוד מקסימלי.
שאלות לדוגמא
פרמטר אישיותי זה בוחן עד כמה אתם הישגיים ושאפתנים, בעלי משמעת עצמית, מסוגלים לקבל מרות. כמו כן, בוחן פרמטר זה את יכולתכם להתאים את עצמכם לדרישות המערכת, כמו גם להתמודד עם קשיים ואתגרים במסגרות, כגון בית ספר, נבחרות ספורט ותנועות נוער.
שאלות לדוגמא
פרמטר זה בוחן האם אתם בעלי יכולת להוביל תהליכים ולגלות יוזמה ומנהיגות חיובית, והאם אתם מסוגלים לקבל החלטות ולפעול במצבים מורכבים בכוחות עצמכם.
שאלות לדוגמא
פרמטר זה בוחן עד כמה אתם חברותיים, באילו מעגלים חברתיים אתם נמצאים, מה טיב הקשרים שלכם ומהי תדירות המפגשים החברתיים שבהם אתם משתתפים.
שאלות לדוגמא
שאלות בנושא זה יבחנו באיזו מידה אתם פעילים גופנית במשך השבוע, ואילו פעילויות ספורט אתם מבצעים.
שאלות לדוגמא
פרמטר זה בוחן את מיומנות ניהול הזמנים שלכם ואת יכולתכם לפעול בצורה מאורגנת ומסודרת גם בתנאי לחץ.
שאלות לדוגמא
לאחר שתסיימו את יום המיון בלשכת הגיוס, תוכלו למלא את שאלון התחביבים באזור האישי שלכם באתר מתגייסים. שאלון התחביבים הוא אחד הכלים של הצבא להכיר אתכם טוב יותר, והוא מצטרף לכלי אחר שאתם בוודאי מכירים - שאלון ההעדפות. בין השאר תוכלו לציין בו מהם התחביבים והכישורים שלכם, ולאלו עשויה להיות השפעה על השיבוץ שלכם. לכן, אף שאתם לא חייבים למלא אותו, רצוי שתעשו זאת. כדי לוודא שלא תחמיצו מיונים רלוונטיים, אל תדחו את מילוי השאלון, ועשו זאת כמה שיותר מהר לאחר הביקור שלכם בלשכת הגיוס.
בצו ראשון נקבע ציון הקב"א (קבוצת איכות) שלכם, שהוא ציון האיכות שצה"ל נותן לכל חייל וחיילת כדי לקבוע באיזה תפקיד ישובצו. ציון זה עתיד ללוות אתכם בשירות הצבאי שלכם, וכן לקבוע את אפשרויות הקידום שלכם.
טווח ציוני הקב"א הוא 56-41. הציון נקבע על פי שלושה פרמטרים:
אפשרויות השיבוץ על פי ציון הקב"א
טווח הציונים | אפשרויות השיבוץ |
41 עד 43 | שחרור משירות צבאי או גיוס מיוחד. מועמדים שציונם נמצא בטווח זה יוכלו להתנדב לשירות. |
44 עד 47 | שירות רגיל, לרבות ביחידות קרביות. מועמדים שציונם נמצא בטווח זה לא יוכלו להתקבל לסיירות וליחידות נחשבות (מודיעין, ממר"ם), ולא יוכלו לשמש בתפקידי פיקוד, הדרכה ודוברות. |
48 עד 51 | אפשרות לקידום לתפקידי פיקוד זוטר. מועמדים שציונם נמצא בטווח זה לא יוכלו לצאת לקצונה ולשמש בתפקידי פיקוד בכירים. |
52 עד 56 | שירות בסיירות, ביחידות מיוחדות ובתפקידים הנחשבים ביותר בצבא. מועמדים שציונם נמצא בטווח זה יוכלו להתקבל לתוכניות מיוחדות, לצאת לקצונה ולשמש בתפקידי פיקוד בכירים (בשילוב ציון דפ"ר 60 ומעלה). |
אנלוגיות צורניות - שאלה לדוגמא
לפניכם שתי צורות, (1) ו-(2). בין הצורות יש קשר מסוים.
עליכם למצוא תשובה, שבה צורה המקיימת את אותו הקשר עם צורת ההשוואה (3).
איך מגיעים לתשובה?
כצעד ראשון, עלינו להתבונן בצורות הכוכבים המופיעות מולנו ולנסות להבין אילו שינויים חלו במעבר בין צורה 1 לצורה 2.
כפי שנוכל לראות, בצורה 2 נעלמת המסגרת החיצונית שמקיפה את הכוכב בצורה מספר 1 נעלמת, וכן נעלם הכוכב הלבן הקטן שבמרכז צורה 1.
נעבור לצורה 3, ונחפש בתשובות צורה שמקיימת איתה יחס דומה לזה המתקיים בין צורות 1 ו-2. נבחן את כל התשובות האפשריות, אך כדי לחסוך זמן יקר נתמקד מראש באלו שאין להן מסגרת חיצונית, כלומר צורות 2 ו-3.
אם כך, התשובה הנכונה היא צורה 2 -
החץ והעיגול השחורים מופיעים, המעוין הלבן נעלם וכך גם המסגרת החיצונית.
המפתח לפתרון אנלוגיות צורניות הוא הבנה של החוקיות המתקיימת בין הצורות בשאלה. במבחני הדפ"ר רווח השימוש בכמה סוגים של חוקיות, ואם תכירו אותם מראש ותתרגלו אותם לפני המבחן, יהיה לכם קל הרבה יותר לזהות אותם ולהצליח לפתור את השאלות. |
אנלוגיות מילוליות - שאלה לדוגמא
מצאו את צמד המילים המקיים את אותו הקשר הקיים בשאלה
ענבל : פעמון
איך מגיעים לתשובה?
שאלות מסוג אנלוגיות מילוליות מציגות צמד מילים, שמתקיים ביניהן קשר לוגי כלשהו. כדי לפתור את השאלה, עלינו להבין מהו הקשר הלוגי ולאתר בתשובות צמד מילים המקיים את אותו הקשר בדיוק.
במקרה זה, מוצג לפנינו הצמד ענבל : פעמון. ענבל הוא לשון הפעמון - אותו חלק שנמצא בתוך תיבת התהודה ומאפשר לפעמון להפיק צליל. מרגע שהבנו את משמעות המילה "ענבל", נוכל לנסח משפט המייצג את הקשר בין המילים: ענבל הוא חלק מהפעמון, ולא רק זאת, אלא שהוא חלק מהותי (מאפשר את הפקת הצליל) ופנימי (תיבת התהודה עוטפת אותו).
נעבור אל התשובות וננסה למצוא צמד מילים שמקיים את אותו הקשר שמתקיים בצמד המילים שבשאלה:
אם כן, התשובה הנכונה היא 3 - מנוע : מכונית - סדר המילים נכון, והמנוע הוא אכן חלק מהותי ופנימי בגוף המכונית - בדיוק כמו הענבל בגוף הפעמון.
כאמור, המבחנים הפסיכוטכניים הנערכים בצו הראשון קובעים את ציון הדפ"ר, שהוא ממדדי האיכות החשובים והמשפיעים ביותר בשירות הצבאי. ציון דפ"ר גבוה הוא תנאי לשיבוץ ביחידות איכותיות ובתפקידים יוקרתיים, ולכן חשוב מאוד שתעשו את כל הנדרש כדי להבטיח שתיבחנו בתנאים שיאפשרו לכם למצות את מלוא היכולות שלכם.
שימו את המסמכים עליכם לשלוח באתר מתגייסים, בשלב אימות הנתונים.
לאחר שבודקי אבחונים מוסמכים מטעם הצבא יבדקו את המסמכים ששלחתם, יישלח אליכם מסרון (SMS) תשובה בדבר זכאותכם להתאמות. חשוב לציין שהגורמים הצבאיים המטפלים בבקשתכם אינם מחויבים להתאמות שקיבלתם בבית הספר, ועל כן לא תקבלו את אותן ההתאמות בהכרח. ההחלטה המתקבלת לאחר בחינת המסמכים סופית, ולא ניתן לערער עליה.
חובה להביא ללשכה
כדאי להביא ללשכה
שימו לב! חובה למלא את שאלון אימות הנתונים ואת השאלון הרפואי באתגר מתגייסים לפני ההגעה ליום המיון. מועמדים שלא ימלאו את הטפסים, לא יורשו להיכנס ללשכת הגיוס.
צו ברשת הוא שאלון ממוחשב באתר מתגייסים, שנועד לאמת את הפרטים האישיים והרפואיים שלכם לפני ההגעה ללשכת הגיוס.
השאלון כולל אימות של הפרטים האישיים שלכם והשלמה של פרטים חסרים, כמו כתובתכם ומספר הטלפון שלכם. תתבקשו למלא גם את פרטי בני המשפחה שלכם ואת המידע עליהם, וכן את פרטי הלימודים שלכם – באיזה תיכון אתם לומדים, באיזו מגמה וכו'. לבסוף תתבקשו לענות על שאלון פיזיולוגי שנועד לספק לצבא מידע כללי בנוגע למצבכם הפיזי והנפשי.
השאלון כולל גם שאלות בנוגע למצבכם הרפואי. בחלק זה תתבקשו לשלוח באתר טופס רפואי חתום על ידי רופא המשפחה שלכם, תוצאות בדיקת ראייה שבוצעה על ידי אופטומטריסט ותוצאות בדיקות שתן.
את השאלון יש למלא לפני ההגעה ללשכת הגיוס, ואת הפרטים בו תוכלו לשנות או לערוך עד 5 ימים לפני מועד ההגעה לצו הראשון בלשכת הגיוס.
אם יש לכם ליקויי למידה ויש בידכם אבחון עדכני, תוכלו להעלות את האישור דרך השאלון.
את השאלון הרפואי אפשר למלא באתר "מתגייסים" והוא כולל שאלות רפואיות שונות.
לאחר מילוי השאלון, יש להוריד את טופס החתימה לרופא, ולהחתים את רופא המשפחה. כמו כן, יש להחתים גם אופטומטריסט על הטופס לאחר שביצעתם בדיקות ראייה, וכן לצרף תוצאות של בדיקות שתן.
את הטפסים הרפואיים, יחד עם תוצאות הבדיקות ,יש לשלוח אל לשכת הגיוס דרך כפתור "העלאת הקבצים" באתר "מתגייסים". אם יש לכם בעיה רפואית כלשהי, עליכם לצרף גם את הטפסים הרפואיים הרלוונטיים.
ומה אם השאלון הרפואי אבד לכם? אל דאגה, תוכלו להיכנס לעמוד "טפסים שימושיים" באתר מתגייסים ולהוריד אותו.
אפשר לדחות את תאריך ההתייצבות שלכם לצו הראשון, ואף להקדים אותו, באמצעות כפתור "הזזת זימונים" באזור האישי באתר מתגייסים.
בלוח השנה שייפתח לפניכם יופיעו תאריכים פנויים, ומתוכם תוכלו לבחור תאריך חלופי. הקפידו לבחור תאריך חלופי רק כאשר אתם בטוחים לגביו, שכן מספר הפעמים שתוכלו לשנות את התאריך מוגבל.
מומלץ להקדים או לדחות את תאריך ההתייצבות מוקדם ככל הניתן, כלומר, ברגע שגיליתם שקיימת בעיה בהגעה. זאת משום שדחייה מאוחרת עלולה להשפיע על אפשרויות הזימון שלכם למיונים ליחידות מובחרות או לתפקידים נחשקים.
צו בצוותא הוא שיתוף פעולה בין צה"ל לבין בתי ספר תיכוניים, המאפשר הגעה מרוכזת של כיתות מאותו בית ספר ללשכת הגיוס. ההגעה ללשכת הגיוס מתבצעת בהסעה מאורגנת מבית הספר, ואת התחנות השונות ביום הצו התלמידים עוברים עם חבריהם לשכבה. צו בצוותא מאפשר צמצום הפגיעה בשגרת הלימודים של שכבות כיתה י"א ובקרה של בית הספר על התייצבות התלמידים בלשכת הגיוס.
המצב המשפחתי של ההורים שלכם לא ישפיע בשום צורה על ציון הקב"א שלכם. יתרה מכך, גם אם אינכם קרובים לאחד ההורים, ואפילו אם אינכם מקיימים איתו קשר, הדבר לא יפגע בציון שלכם.
הסיבה שאתם נשאלים על המצב המשפחתי של הוריכם, וגם מתבקשים למסור את הכתובות שלהם, היא טכנית בלבד - הצבא זקוק לפרטים הללו לצורכי משלוח מכתבים, זימונים וכדומה.
לא, האבחון הדידקטי שלכם לא יפגע בציון הקב"א שלכם כלל. למעשה, ההיפך הוא הנכון. הצגת האבחון הדידקטי שלכם תסייע לכם להשיג את ההתאמות הדרושות לכם בבחינות המיון, דבר שיוכל לסייע לכם להשיג ציונים גבוהים יותר.
לשכת הגיוס פועלת מדי יום עד השעה 17:00. אם תתעכבו באחת התחנות או אם לא תסיימו את המבחנים הפסיכוטכניים עד לשעה זו, תקבלו זימון נוסף למועד אחר כדי שתוכלו להמשיך במיונים כשאתם ערניים ורעננים.
יחידת מיט"ב אחראית למיון ולשיבוץ שלכם, ותוכלו לפנות אליה בכל שאלה ובקשה. אפשר לפנות למיטב בדרכים הבאות:
באתר או באפליקציה - ברוב המקרים, זו הדרך המומלצת ביותר לפנות למיטב. כדי לשלוח שאלה, בקשה או מסמכים, התחברו לאזור האישי, ותוכלו להעלות ולשלוח טפסים ב"שליחת טפסים ואישורים".
בפייסבוק - דרך הצ'ט בפייסבוק תוכלו לשנות מועדי צווים ומיונים, לעדכן פרטים ולאפס סיסמה לאתר "מתגייסים". החיסרון בפנייה דרך פייסבוק הוא שלא תוכלו לשלוח קבצים.
בדוא"ל - אם נושא הבקשה שלכם לא מופיע באתר או באפליקציה בלשונית "שליחת טפסים ואישורים", תוכלו לפנות למיטב בדוא"ל: meitav@idf.gov.il. הקפידו לכתוב בהודעה את שמכם המלא ואת מספר תעודת הזהות ותאריך הלידה שלכם. שימו לב - המערכת תומכת בקבלת שני סוגי קבצים בלבד (Word / JPG).
בטלפון - הטלפון הוא אמצעי מוגבל יחסית ומספק מענה רק לבקשות כלליות כמו שינוי מועדי צווים ומיונים, עדכון פרטים אישיים וכו'. המספר של מיטב: 03-7388888 או 3529*