יום המיון בלשכת הגיוס מיועד למי שהגישו מועמדות באתר המשטרה ועברו בהצלחה ריאיון ראשוני ביחידה שאליה הגישו את המועמדות. אם קיבלתם זימון, אלו התחנות שמחכות לכם ביום המיון:
טיפ מנצח - ניחושים: שלא כמו במבחנים אחרים, במבחני הדפ"ר במשטרה תשובה שגויה גורעת מציון הדפ"ר (3 תשובות שגויות יגרעו מהציון שלכם נקודה).
אז מה עושים? אם הצלחתם לשלול את אחת התשובות, כדאי לכם לנחש. אבל אם אין לכם מושג מה התשובה הנכונה, ולא הצלחתם לשלול שום תשובה, דלגו על השאלה.
חשוב לדעת: אם לא תעברו את מבחני הדפ"ר והעברית בפעם הראשונה, תוכלו לגשת אליהם פעם נוספת, אבל רק שנה לאחר מועד הבחינה הראשונה. לכל היותר תוכלו לגשת למבחנים 3 פעמים.
מטרת הריאיון היא להתרשם מכם באופן כללי ולבחון אם אתם מתאימים לשירות במשטרה, ובעיקר לתפקיד שאליו אתם מתמיינים. בריאיון תצטרכו לספר על עצמכם, ולהציג מסמכים שונים (מה צריך להביא? קראו כאן).
בבדיקה בלשכת הגיוס תצטרכו להציג תוצאות בדיקות רפואיות והצהרת בריאות חתומה על ידיכם ועל ידי רופא/ת המשפחה. מועמדים למערך החבלה, מחלקת הזיהוי הפלילי, סיגינט, ימ"מ וגדעונים יצטרכו להציג בדיקות נוספות.
עברו את המבחנים בפעם הראשונה
גיבושון המשטרה הוא מרכז הערכה הנמשך יומיים ומתקיים בתנאי פנימייה במתקן "נעורים" ליד נתניה או במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש. בגיבושון משתתפים 14-12 מועמדים, ובמהלכו תתמודדו עם משימות המדמות מצבים המאפיינים את עבודת השוטרים, ותכליתן היא לבחון את תפקודכם בתנאי לחץ ומתח ובסיטואציות שיש בהן רמת מורכבות גבוהה. קצין משטרה ופסיכולוגית ילוו אתכם במהלך הגיבושון ויעריכו את תפקודכם במשימות השונות.
מועמדים שלא יעברו את מרכז ההערכה יוכלו להיבחן שוב לאחר 3 שנים, ולכל היותר להיבחן פעמיים.
אם תעברו את הגיבושון בהצלחה תיגשו גם למבחן בר-אור (בוחן כושר), שיבחן את רמת הכושר הגופני שלכם. המבחן כולל ריצה (2,000 מ' לגברים ו-1,000 מ' לנשים), שכיבות סמיכה, כפיפות בטן ועוד. ציון הסף בבר-אור נקבע על פי המין שלכם, גילכם והתפקיד שאליו אתם מועמדים.
בשלב זה ייקבע הסיווג הביטחוני שלכם בהתאם לתפקיד שאליו אתם מועמדים. אם עברתם בהצלחה את השלבים המסננים הקודמים, תזומנו ליחידה לביטחון מידע (יחב"מ) לצורך בדיקת התאמה תעסוקתית, הכוללת 2 שלבים עיקריים:
לאחר שתעברו את כל השלבים המסננים תתחילו קורס שוטרים בסיסי הנמשך כמה שבועות. הקורס מתקיים בתנאי פנימייה במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש. בשלב הבא תעברו קורס הכשרה נוסף בהתאם לתפקיד שאתם עתידים לבצע (סיור, תנועה, בילוש וכו').
הגדילו את הסיכויים שלכם לקבל ציון דפ"ר גבוה
1. בחרו את המילה המתאימה ביותר להשלמת המשפט: על אף הקשיים שעמדו בפניו, הוא לקבל עזרה.
ננסה את כל האפשרויות:
"הקשיים שעמדו בפניו" - מראה על צורך בקבלת עזרה.
"על אף הקשיים שעמדו בפניו" - מראה על קשר של ניגוד/היפוך לצורך לקבל עזרה.
לכן החלק השני של המשפט יהיה סירוב לקבל עזרה ולא הסכמה לקבל עזרה.
אם כן, המילה המתאימה היא "סירב".
2. סמנו כתשובה הנכונה את מספר המילה שבה חלה שגיאת הכתיב.
הבריון(1) השכונתי התנקל(2) לילדים הצעירים ממנו והפריע להם להשתובב(3) בגינה השכונתית(4).
המילה השגויה היא "התנקל". צורת הכתיב הנכונה היא "התנכל".
3. מה פירוש המילה המודגשת במשפט:
היא הצליחה לענות על כל שאלותיהם של עובדיה, זולת שאלתו של משה, שהייתה קשה במיוחד.
פירוש המילה "זולת" הוא "למעט".
4. מצאו את המספר החסר בסדרה:
| 7 | 5 | 2.5 | 0.5 | 0.25
התשובה הנכונה היא: 14.
סדרה זו מורכבת משתי פעולות חשבון באמצעות המספר 2: כפל וחיבור.
בהכפלת המספר הראשון בסדרה ב-2, נקבל את המספר השני בסדרה, ובחיבור המספר 2 למספר השני בסדרה, נקבל את המספר השלישי בסדרה וכן הלאה.
0.25x2=0.5
2.5=0.5+2
2.5x2=5
7=5+2
7x2=14
לכן התשובה הנכונה היא 14.
5. מצאו את המספר החסר בסדרה:
| 2- | 6 | 0 | 4 | 2
התשובה הנכונה היא: 8.
בסדרה זו במעבר מאיבר לאיבר מתבצעת פעולת חיבור או חיסור לסירוגין. המספר שאותו מחברים או מחסרים גדל כל פעם ב-2.
הפעולה האחרונה הייתה חיסור ב-8, ולכן הפעולה הבאה תהיה חיבור ב-10.
8 = 10 + 2-
לכן התשובה היא 8.
שימו לב: ניתן גם לפתור כשתי סדרות שזורות. האחת (מתחילה באיבר ה-1, ממשיכה עם ה-3 וה-5), סדרת הפרשים קבועים של מינוס 2. השנייה (מתחילה באיבר ה-2) סדרת הפרשים קבועים של פלוס 2.
6. בחרו את הצורה המשלימה את המטריצה:
בטור השמאלי נוספה דוגמה פנימית של נקודה במעבר מהצורה העליונה לצורה התחתונה. לכן, גם בטור הימני נוכל לצפות שבמעבר מהצורה העליונה לצורה התחתונה תתווסף דוגמה פנימית של נקודה.
7. בחרו את הצורה המשלימה את המטריצה:
בכל שורה מופיעים שלושה מלבנים. בכל אחד מהם קווים שחורים עבים: במלבן אחד קו שחור אנכי, במלבן אחר קו שחור אופקי, ובמלבן אחר שני קווים שחורים שיוצרים צלב. בנוסף, לכל מלבן יש רקע שונה: פעם לבן, פעם קווים אלכסוניים ופעם קווים מרושתים. מכיוון שבשורה השלישית אנו רואים שכבר יש מלבן בעל קו שחור אופקי ורקע של קווים מרושתים ומלבן בעל שני קווים שחורים שיוצרים צלב ורקע לבן - המלבן החסר צריך להיות בעל קו שחור אנכי ורקע של קווים אלכסוניים.
יש לא מעט מסמכים שעליכם להצטייד בהם לקראת המיונים (המלצה - שמרו לעצמכם העתק מכל מסמך):
תנאי הקבלה לגיוס למשטרה הם:
היכרות מוקדמת עם הנושאים הכלולים במבחני הדפ"ר ותרגול סימולציות יכולים לעזור לכם להגיע מוכנים למבחני הדפ"ר, ולעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון. אבל יש גם שתי המלצות חשובות שיכולות לעזור לכם בזמן המבחן:
1. קראו בעיון את ההוראות - אף שמבחני הדפ"ר נערכים בהגבלת זמן, קריאת ההוראות אינה מוגבלת בזמן. נצלו זאת גם כדי להירגע, ובעיקר כדי לוודא שאתם מבינים היטב מה נדרש מכם בשאלה.
2. ניהול נכון של הזמן - רמת הקושי של השאלות עולה ככל שמתקדמים במבחן, ולכן השתדלו לפתור בזריזות את השאלות הראשונות, כדי שיישאר לכם מספיק זמן לשאלות הקשות יותר.