מה אפשר לספר על להב 433?

להב 433 היא היחידה המשטרתית שנושאת את דגל המאבק בשחיתות הציבורית ובפשיעה החמורה והמאורגנת. היחידה הוקמה ב-2008, ולמעשה איחדה תחתיה כמה יחידות שכבר היו קיימות עד אז (זה גם ההסבר למספר היחידה - היא איגדה תחתיה 4 יחידות ארציות, ואת יחידת הגדעונים שמספרה הוא 33). כל יחידה בלהב 433 מתמקדת בתחום אחר, אבל האיחוד שלהן תחת מטרייה אחת נועד להפוך את התקשורת ואת שיתוף הפעולה ביניהן לזורם ויעיל הרבה יותר. עם השנים, נוספו עוד יחידות ללהב 433.

היחידות של להב 433 מנהלות את תהליך החקירה משלב איסוף המודיעין, דרך ההפעלה של בלשים וסוכנים ("חקירה סמויה") ועד לחקירות הגלויות שעורכים חוקריה המיומנים. שם, באותם חדרי חקירות, נחקרים גם ראשי ארגוני פשע ודמויות ציבוריות ופוליטיות (כן, גם ראשי ממשלה).

מפקד להב 433 הוא קצין בדרגת ניצב.


להב 433 - תנאי קבלה

תנאי הסף לתפקידי מודיעין ושטח בלהב 433:

    • בגרות מלאה
    • רישיון נהיגה בתוקף
    • שירות צבאי ביחידות קרביות - יתרון


תנאי הסף ליחידת הגדעונים - יחידת המודיעין המבצעית של להב 433:

    • שירות צבאי ביחידה קרבית
    • רובאי 07 ומעלה
    • בוגרי קורס פיקודי - יתרון


אם תעמדו בתנאי הקבלה, תזומנו למיונים שכוללים כמה שלבים (ועשויים להשתנות בהתאם לתפקיד שאליו מתמיינים):

  • מבחני דפ"ר - מבחנים פסיכוטכניים שבודקים יכולות חשיבה מילולית, כמותית, מרחבית וכו'.
  • מבחני כשרים - סוג נוסף של מבחנים פסיכוטכניים שעורכים לחלק מהתפקידים (מאפיינים גם את המיונים לקצונה במשטרה).
  • ראיון קבלה - ריאיון לבדיקת התאמה תעסוקתית לתפקיד. בחלק מהמקרים תתקיים ועדת קבלה בהשתתפות מספר בוחנים במקום ריאיון אישי.
  • שיחת קב"ט - שיחה בת שלוש שעות העוסקת בהיבטים הביטחוניים של התפקיד.
  • בדיקות רפואיות - בדיקת התאמה לדרישות הפיזיות של התפקיד.
  • גיבוש יומי - הגיבוש בוחן את היכולת של המועמדים להתמודד עם משימות המאפיינות את שגרת העבודה בתפקיד.

היחידות שמרכיבות את להב 433

כיום להב 433 מורכבת משמונה תת-יחידות:

יאחב"ל - היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית. יחידה זו מתמקדת בחקירת פשע מאורגן, עבירות פליליות ועבירות ביטחוניות - ברמה הארצית וברמה הבינלאומית. היחידה הוקמה רשמית ב-1997, אבל היא למעשה גלגול של יאח"פ (היחידה הארצית לחשיפת פשיעה חמורה), שהוקמה כבר ב-1978. בין היתר, היחידה עוסקת באיסוף מידע מודיעיני, בתקיפה כלכלית של ארגוני טרור וארגוני פשע ובטיפול בתיקים ביטחוניים קריטיים. היחידה מחולקת לשתי זרועות: זרוע חשיפה, שעוסקת בעיקר בחקירות הסמויות; וזרוע חקירות, שעורכת את החקירות הגלויות.

יאל"כ - היחידה הארצית לאכיפה כלכלית. תחום האחריות העיקרי של יחידה זו הוא הפשיעה הכלכלית - עבירות שעוסקות בהוצאת כספים או מניעת כספים מהקופה הציבורית, נזק לנכסים ציבוריים וכו' (לדוגמה הונאות ביטוח לאומי, שחיתות בחברות ממשלתיות ועוד). היחידה הוקמה ב-2004, ועד להקמת להב 433 תפקדה כיחידה עצמאית. גם יחידה זו מורכבת מזרוע חשיפה ומזרוע חקירות, ולכל אחת מהן תחומי עיסוק מוגדרים.

יאח"ה - היחידה הארצית לחקירות הונאה. יחידה זו הוקמה כבר ב-1974, במטרה לחשוף ולחקור מקרי שחיתות במנהל הציבורי. ביאח"ה עוסקים למשל בעבירות כלכליות שנעשות במגזר העסקי ובשוק ההון, וכן בעבירות הונאה בארץ ואף בחו"ל. הכוח המרכזי של היחידה יושב במטה בלוד, אבל יש לה גם שלוחה צפונית בחיפה ושלוחה דרומית בבאר שבע.

אתג"ר - איתור ותפיסת גנבי רכב. יחידה זו מתמחה בפרשיות של גניבת כלי רכב, בסחר לא חוקי של חלקי חילוף ובטיפול במשחטות כלי רכב. לצד כל אלה, היחידה גם פועלת לקידום חקיקה בתחום. יחידת אתג"ר הוקמה ב-1997, ובהמשך פורקה והוקמה מחדש.

הגדעונים (יחידה 33) - יחידת עילית משטרתית שעוסקת בעיקר באיסוף מודיעין ובלוחמה בטרור. היחידה הוקמה ב-1990, במהלך האינתיפאדה הראשונה. היחידה מורכבת מיוצאי יחידות קרביות, והעבודה בה דורשת יכולות היטמעות והסתערבות ושימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים. יחידה זו מרבה לשתף פעולה עם השב"כ.

יחידת הסייבר - יחידה זו חוקרת עבירות סייבר, תוך שיתוף פעולה עם גורמים בתעשיית הסייבר, באקדמיה ובארגוני האכיפה בארץ ובעולם. היחידה עוסקת למשל בפגיעות סייבר בתשתיות ובמוסדות הפיננסיים השונים, במקרים של גניבת מידע ובתופעות של פדופיליה ברשת. נוסף על זרוע החשיפה וזרוע החקירות, ליחידה זו יש גם זרוע טכנולוגית, שנותנת מענה לצרכים המבצעיים של היחידה, וזרוע מיוחדת שמאתרת וחוקרת מקרים של פדופיליה ברשת, בשיתוף פעולה עם האינטרפול. 

יחידה 105 - יחידה ייעודית למניעת אלימות נגד קטינים ברשת. היחידה הוקמה ב-2016 כדי להילחם בתופעות של סחיטה, חרם, פדופיליה ובריונות ברשת. היחידה מפעילה מוקד מיוחד (במספר 105) שאפשר לדווח בו על מקרי אלימות נגד ילדים ונוער ברשת ולקבל מידע וסיוע.

אח"מ להב - האגף לחקירות ולמודיעין. יחידה זו בעצם מפקחת על פעילות היחידות השונות ומתאמת ביניהן. היא מרכזת את נושא החקירות והמודיעין בלהב 433, על כל נגזרותיו (סוכנים, סיגינט, מעקב טכני ועוד), וכוללת בתוכה גם את יאח"ס - היחידה הארצית לחקירות סוהרים.


מטה להב 433

מטה להב ממוקם בלוד, ותפקידו הוא לתכלל את הפעילות בין היחידות השונות ולתת מענה בכמה תחומים עיקריים:

  • תיאום מבצעי - במטה מפעילים מרכז שליטה ודואגים לתיאום מבצעי בין היחידות.
  • תמיכה טכנולוגית - עבודת המטה כוללת מתן שירותי מחשוב ותמיכה טכנית, פיתוח אמצעי ניטור ועוד.
  • ניהול לוגיסטי - מענה לצרכים הלוגיסטיים של היחידות, למשל בנושאים של הסעדה, הסעות, ציוד ועוד.
  • ניהול משאבי אנוש - כמו בכל ארגון, משאבי האנוש דואגים לטיפוח ולפיתוח הכוח העובד.
  • ייעוץ משפטי - ליווי היחידות בהתמודדות עם סוגיות משפטיות מורכבות וקידום חקיקה.
  • שמירה על ביטחון - אחריות על כל מה שקשור לסיווג הביטחוני של העובדים, לביטחון מידע ולביטחון המתקן.
אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.