כוכב מלא כוכב מלא כוכב מלא כוכב מלא כוכב חצי מלא
(17) קראו עוד

בוחן פתע - דוגמה משאלון 300

דרגו את מידת ההזדהות שלכם עם המשפטים הבאים: 

- אני לא מרגיש/ה עצב או דכדוך לעתים קרובות -

- ברגעים מסוימים החיים נראים לי קודרים -

- אני מרגיש/ה אומלל/ה ומדוכדך/ת לעתים נדירות -

 אז מה ההבדל בין השאלות האלו ולמה שואלים אותן בכלל? רגע לפני שנבין איך מתכוננים לשאלון 300, בואו נעצור ונבין מה בעצם עומד מאחורי השאלון הזה ומה הוא מבקש לבדוק. 

שאלון 300 - מהו ומה הוא נועד לבחון?

שאלון 300 הוא אחד ממבחני האישיות המוכרים ביותר בצה"ל. כאמור, המבחן הוא חלק מהמיונים למודיעין, אבל זה לא המקום היחיד שנעשה בו שימוש - גם במיונים לחילות אחרים, בעיקר לתפקידים נחשבים, נדרשים מועמדים לעבור אותו, כך שאתם עשויים להיבחן בו שוב. 

המטרה המרכזית של המבחן היא לבסס היכרות ראשונית איתכם ולבחון היבטים שונים באישיות שלכם באמצעות שאלון אישי וארוך. השאלות מנוסחות כהיגדים, כגון "קשה לי כשמותחים עליי ביקורת", או "שגרה משעממה אותי", ואתם תתבקשו להביע את מידת ההסכמה שלכם עם כל אחד ואחד מהם. בסך הכול, יש בשאלון יותר מ-200 היגדים, ואם אתם שואלים את עצמכם למה הוא נקרא שאלון 300, אז כדאי שתדעו שבעבר היו בו אפילו יותר. ליתר דיוק, 300      


למה חשוב להצליח בשאלון 300, ולמה זה כל כך קשה?

כדאי לכם להשקיע בשאלון 300, כי גם אם לא התקבלתם לתפקיד אחד, והמשכתם למיונים אחרים במודיעין - השאלון שלכם יישמר וימשיך אתכם. ברגע שעניתם פעם אחת על שאלון 300 במיונים למודיעין, התשובות שלכם ילוו אתכם לכל מיון של כל תפקיד אחר בחיל מודיעין. באופן כללי בצה"ל, כל זמן שמדובר בתפקיד באותו חיל, לא תהיה לכם הזדמנות נוספת לענות על השאלון שוב, ולכן חשוב שהמענה עליו ייעשה בצורה הטובה ביותר.

אבל כשהמטרה המרכזית היא להותיר רושם טוב, זה אומר שעומדים בפניכם מספר אתגרים לא קטנים. האתגר הראשון שלכם בשאלון 300 יהיה העיסוק של השאלות בתכונות אופי שכנראה לא הייתם מעוניינים לחשוף במסגרת מיונים, כמו למשל נטייה לאבד חפצים או לחלום בהקיץ.
עניין מאתגר לא פחות הוא האופן שבו מנוסחות התשובות בשאלון - לא תמיד יהיה ברור לכם מהי התשובה "הנכונה" או למה שאלה על מידת ההתעניינות שלכם באומנות חוזרת בשאלון 3 פעמים וכל פעם באופן שונה.


אז איך עושים את זה נכון?

ניסוחי השאלות המופיעות בשאלון נועדו לבלבל אתכם. שאלות רבות יחזרו על עצמם בניסוחים דומים, במטרה לבדוק את מידת העקביות שלכם. לרוב יהיה מדובר בהבדל של מילה או שתיים, שבמבט ראשון ייראה לכם מינורי, אבל זה עלול להיות שינוי מהותי. קחו לדוגמה את המשפטים הבאים:

אני שומר בקפדנות את תחושותיי לעצמי -

- אני נוטה לשמור את רגשותיי לעצמי -  

המשפט הראשון מתאר מישהו שבוחר לא לשתף תחושות באופן שנשמע מחמיר ואף בעייתי, ואילו המשפט השני מתאר גישה מתונה יותר, המשתמעת כביישנות סטנדרטית. כאמור, מדובר בשינויים מזעריים, שלא בהכרח תשימו לב אליהם אחרי רצף של, נגיד, 172 שאלות - מה שהופך את מבנה השאלון הזה גם למתעתע וגם למתיש. אז כדי שלא תתנסו בשאלון מסוג זה בפעם הראשונה רק במיונים עצמם, וכדי שתדעו לקראת מה אתם הולכים - בואו נוודא שאתם מגיעים מוכנים

 

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.