לא ניתן יותר מדי הקדמות, רק נגיד שיום המא"ה לא חייב להיות כאב ראש. עם כמה טיפים פשוטים ליישום, תוכלו להגיע ליום המא"ה בגישה חיובית ופתוחה, ולצאת ממנו בתחושת מסוגלות וביטחון עצמי - ועל הדרך אפילו קצת ליהנות ממנו!
1. תנו לצבא להכיר אתכם
יום המא"ה הוא אחד הדרכים של הצבא להכיר אתכם יותר טוב, כדי שאחר כך הוא יוכל להציע לכם תפקידים שבאמת מתאימים לכם. לכן אל תנסו להיות מישהו אחר, ובמקום זה תאפשרו לו להכיר אתכם כפי שאתם ותתמקדו בהצגת החוזקות הייחודיות שלכם - אולי למשל יש לכם יחסי אנוש מעולים, או שאתם יודעים לדבר מול קהל או שיש לכם גישה יצירתית לפתרון בעיות. בקיצור, תתרכזו במה שיש לכם להציע - ובטוח יש.
2. תסגרו את כל הפינות מראש
ערב לפני המיונים תוודאו שיש לכם את המסמכים הרלוונטיים, כמו תעודת זהות וזימון ליום המא"ה. אולי אפילו תחשבו רגע מה ללבוש למיונים (כן, גם אם זה בזום, תתלבשו כאילו אתם במיונים פרונטליים) ומה אתם הולכים לאכול במהלך היום - בכל זאת מדובר ביום אינטנסיבי וארוך. וכמובן, תלכו לישון בשעה נורמלית כדי שתתחילו את היום ברגל ימין ותהיו עם הרבה אנרגיות וכוחות במיונים.
3. תבדקו את העניינים הטכניים
אל תחכו לרגע האחרון – תתחברו לזום קצת לפני תחילת היום כדי לוודא שהאינטרנט יציב, המצלמה פועלת והמיקרופון עובד כמו שצריך. אם בכל זאת תיתקלו בבעיה במהלך יום המא"ה, אין סיבה להילחץ - יש מוקד עזרה שיכול לסייע לכם, ובכל מקרה אף אחד לא יוריד לכם נקודות בגלל בעיה טכנית. הכי גרוע? פשוט יבקשו מכם להשלים את מה שפספסתם.
4. תבינו מה הקטע של כל תחנה
לאורך יום המא"ה בודקים כל מיני יכולות ומדדים: עבודת צוות, פיקוד, חשיבה מרחבית, התנהגות מסגרתית ועוד. שווה לכם להכיר את התחנות ואת המדדים מראש כדי להבין מה מחפשים בכל תחנה - זה יעזור לכם להתכוונן בהתאם ולהביא את הגרסה הטובה ביותר שלכם למיונים. איך עושים את זה? סיכמנו לכם הכול בעמוד הזה - כולל טיפים ספציפיים לכל תחנה!
5. תנהלו את הזמן (ולא הוא אתכם)
יום המיונים יכול להלחיץ, בעיקר כי ברוב התחנות תצטרכו להתמודד עם הגבלת זמן קשוחה, להשלים משימות מהר ולקבל החלטות בזריזות. אנחנו לא אומרים את זה כדי להלחיץ, אלא כדי שתדעו למה לצפות ותגיעו מוכנים. תשמרו על פוקוס, תעבדו חכם עם הזמנים, ואל תיתקעו על פרטים קטנים - מה שחשוב זה להתקדם ולהוציא מעצמכם את המיטב גם כשהשעון מתקתק.
רוצים להתנסות בכל התחנות בזמנים כמו במיונים האמיתיים?
6. אל תתביישו לשאול שאלות
ביום המא"ה יש לא מעט משימות והנחיות, והכול קורה בקצב מהיר, אז לגמרי יכול להיות שפה ושם תיתקלו בהנחיה שלא לגמרי ברורה לכם. במקרה כזה - פשוט תשאלו! עדיף לבקש הבהרה ולעשות את המשימה כמו שצריך, מאשר לנחש ולפספס. חוץ מזה, זה גם מראה על רצינות ומעורבות - בדיוק הדברים שהבוחנים אוהבים 😋
7. תראו שאתם יודעים לעבוד בקבוצה
רוב התחנות ביום המא"ה הן קבוצתיות, כלומר תעברו אותן יחד עם מלש"בים אחרים. יש כאלה שקשה להם יותר להביע את עצמם בתחנות האלה, ויש כאלה שדווקא צריכים לזכור לתת גם לאחרים לדבר. המפתח הוא איזון - תהיו פעילים, תתרמו במה שאתם יכולים, אבל גם תהיו קשובים למשתתפים האחרים.
חוץ מהדברים שאתם אומרים, אל תשכחו שגם שפת הגוף שלכם מדברת - וגם בזום שמים לב לזה ובוחנים את זה. תשמרו על קשר עין, תדברו בקול ברור, תחייכו ותהנהנו בהקשבה מדי פעם - זה משדר ביטחון וערנות למה שקורה סביבכם. גם אם אתם מתרגשים או לא בטוחים בעצמכם, לפעמים מספיק לשבת זקוף ולהראות מעורבות כדי להשאיר רושם טוב.
8. תיתנו את המקסימום
יש משימות שיהיו לכם קשות ואפילו קצת מרתיעות, אבל זה ממש לא אומר שצריך לוותר מראש. תנסו, תשקיעו, ותעשו את הכי טוב שלכם - גם אם זה לא בא לכם בקלות. להראות מאמץ זה לא חיסרון, להפך - זה מוערך ומראה שאתם לא נשברים בקלות.
9. תמשיכו בראש מורם
ובהמשך לסעיף הקודם - גם אם תיתנו את המקסימום, יכול להיות שהתוצאה לא תהיה בדיוק כמו שקיוויתם. זה מבאס, ברור - אבל זה לא סוף העולם. תזכרו שגם המאמץ שלכם "נספר", ואל תיתנו לזה להוריד אתכם או לפגוע בביצועים שלכם בהמשך היום. במקום זה תעצרו לרגע, תחשבו מה אפשר לשפר, ותמשיכו הלאה בגישה חיובית.
10. תסתכלו על היום הזה כעל הזדמנות
היום הזה הוא לא רק הזדמנות להראות לצבא מי אתם באמת (מעבר לפרופיל ולציון הדפ"ר) - הוא גם הזדמנות בשבילכם ללמוד על עצמכם. אתם הולכים להתמודד עם סיטואציות שלא בהכרח פגשתם בעבר, וזה יכול להיות מעניין אם תבואו בגישה הנכונה. אז תגיעו עם ראש פתוח, סקרנות ומוטיבציה, ותנסו להפיק מהיום הזה כמה שיותר. מבטיחים שככה גם הזמן יעבור יותר מהר 😉
שווה להעיף מבט גם כאן:
המדריך ליום המא"ה (כולל מבחן לדוגמא!) | המדריך לצו הראשון | שאלון העדפות | תפקידים בצבא