גם באהבה יש מקרים בהם ההרמוניה נשברת ואנו חשים מאוימים, מרגישים מותקפים על ידי בן זוגנו. האהבה שאמורה להיות מקום בטוח ונעים משנה לפתע את פרצופה, פחד ודאגה נכנסים למערכת היחסים. הגורמים יכולים להיות: בן זוג שמחזר אחרי מישהו אחר, מתנהג בתוקפנות מילולית או גופנית, מבזבז כספים באופן לא מאוזן מחשבון משותף. מצבים כאלה ביחסי האהבה עלולים להפוך את היחסים לעימות. גם כאן המצב עלול לעורר בנו הסתגרות שתגרום לנו לשתוק, כדי לא לפגוע ביחסים, או לכעס ותוקפנות כלפי בן הזוג.

התגובה שלנו למצבי עימות בעבודה וביחסי אהבה מושפעת מהפחד שמעוררת בנו התנהגות התוקפן. ככל שאנו חלשים מבחינה רגשית, תלויים באחרים, תגובתנו תהיה אמוציונאלית ונגיב מתוך פחד בהסתגרות או בתוקפנות. ככל שנחזק את עצמנו מבחינה רגשית, ונפחד פחות מהעימות נוכל להגיב בשיקול דעת ואסרטיביות.

השבוע פגשתי בחור כבן 30, שהגיע לקורס הכנה למבחן מיון לתפקיד ניהולי באחד הבנקים הגדולים. בתרגול דינאמיקה הקבוצתית, הוא טען שהמשתתפים במבחן התנהגו בתוקפנות ובצעקנות, ובגלל האווירה הלא נעימה הוא החליט להסתגר ולשתוק. הוא שאל: "כיצד עלי להתנהג? האם אצליח יותר במבחן אם אצעק כמו האחרים?" תשובתי: "כל עוד תוקפנות האנשים בקבוצה מעוררת בך פחד, לא תוכל להגיב נכון. קודם עליך להרגיע את פחדיך מהתוקפנות של האחרים."

באהבה, אם כשבן זוגנו בוגד בנו, או פוגע בנו מילולית או פיזית, נכנס לפחד שהוא יעזוב אותנו, לא נוכל להתמודד עם האיום של התנהגותו ולא נוכל לשקם את מערכת היחסים.

בעבודה, אם כשמישהו מנסה לפגוע באינטרסים שלנו, נפחד מהעימות, נשתוק או נתפרץ בצעקות (כתוצאה מהפחד שלנו), לא נוכל לנהל את העימות ביעילות ומעמדנו בעבודה יפגע.

ככל שנלמד להרגיע את חששותינו, להשקיט את סערת נפשנו כתוצאה מהעימות, נוכל להגיב ביעילות, נוכל לקבל החלטות שקולות ואסרטיביות, נצליח להחזיר את ההרמוניה לחיינו.

 

מאת דוד משולם, מנכ"ל מכון נועם
מתוך הטור "יחסי אהבה ועבודה" שפורסם בעיתון "מעריב".

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.