שירות במודיעין נחשב לחלומם של מלש"בים רבים. בשל הביקוש הרב דרישות הסף לקבלת מיונים למודיעין הן מהגבוהות בצה"ל ומצריכות מוכוונות מלאה כבר מהתיכון.
חשוב לזכור - הצבא לא מקבל נתונים ממשרד החינוך, ולכן חשוב שתציינו את כל הבגרויות שאליהן אתם ניגשים בשלב אימות הנתונים בצו הראשון. ייתכן כי בחלק מהמיונים תידרשו להציג את ציוני הבגרות שלכם וכן ציונים מכיתה י"א.
לא קיבלתם זימון למיונים? אם אתם עומדים בכל הדרישות, אתם יכולים למלא את טופס בקשת המיון לחיל המודיעין, ולשלוח במייל למיט"ב בדוא"ל meitav@digital.idf.il
יש לכם שאלות נוספות? חייגו ל-3535*, מרכז השירות של חיל המודיעין בימים א-ה בשעות 7:30-17:30.
יום המיון למסלולי כלל חמ"ן (חיל מודיעין) הוא יום מיון כללי לכמה מסלולים במודיעין: מסלולים טכנולוגיים, מסלולי שפות, מסלולי מחקר, מסלולי פענוח ומסלולי לחימה (ראו בהמשך דוגמאות לתפקידים). לקראת יום המיון יש כמה דברים חשובים שעליכם לדעת:
כאמור, עקב הגבלות הקורונה מבחני המיון לכלל חמ"ן מתקיימים כרגע באופן מקוון בלבד. תוכלו לגשת אל המבחנים באמצעות לינק שיישלח אליכם בטרם מועד המבחן.
לתפקידי מודיעין מסוימים יתקיימו מיונים נפרדים מיום המיון הכללי, ובהם המסלולים שחקים, חבצלות וגאמ"א, כמו גם מסלול קצונה ייעודית במודיעין.
בטבלה זו תוכלו למצוא כמה מהתפקידים שאליהם ניתן להגיע דרך יום מיון כלל חמ"ן:
שם האשכול | תחום אחריות | מסלולים נבחרים |
אשכול איסוף מודיעין | מחקר, האזנה, תרגום ועיבוד חומר מודיעיני. | מודיעין שפות לועזיות (לא ערבית או פרסית), ביטחון מידע. |
אשכול השפה הערבית והפרסית | האזנה, תרגום ועיבוד מידע מודיעיני בשפות ערבית ופרסית. | אופק - מסלול קד"צ ללימודי ערבית/פרסית. |
אשכול טכנולוגי | פיתוח, הגנה והתקפה בסייבר באמצעות מערכות ותוכנות טכנולוגיות ייעודיות לשדה המודיעיני. |
מודא"ל (מודיעין אלקטרוני), גוונים (מסלול ייעודי לבוגרי מגמת כימיה בתיכון), גאמ"א (מגוון מסלולים בתחום הסייבר). |
ומה עם חוקרי וחוקרות מודיעין אווירי/ימי? למרות שמדובר בתחומים משיקים, חוקרי מודיעין אווירי או ימי מתמיינים דרך חיל האוויר או חיל הים בהתאמה, ולא דרך חיל המודיעין
שפרו את סיכוייכם להגשים את החלום
יום מיון כלל חמ"ן הוא כרטיס הכניסה לרוב התפקידים בחיל המודיעין. עם זאת, קיימים כמה מסלולים מובחרים שכדי להתקבל אליהם יש לעבור תהליך מיון נפרד ממיון כלל חמ"ן:
בתור מועמדים לשירות במודיעין חשוב שתדעו שהמיונים לחיל מקבלים קדימות על הרוב המוחלט של היחידות והתפקידים בצה"ל. מבחינה מעשית המשמעות היא שהמיונים למודיעין "חוסמים" מיונים אחרים. כלומר, כל עוד אתם מתמיינים לחיל המודיעין, לא תוכלו להתמיין למסלולים ולתפקידים מחוץ לחיל, למעט מספר מצומצם של מסלולים מוכרים:
שימו אם אינכם מעוניינים בשום תפקיד בחיל המודיעין, שמורה לכם הזכות לחתום על טופס ויתור על המיונים, ובכך לפתוח לעצמכם את האפשרות להתמיין לשאר התפקידים בצה"ל. עם זאת, חשוב שלא לקבל החלטה פזיזה ולשקול בכובד ראש את הוויתור על כל היתרונות הכרוכים בשירות במודיעין.
הולכים על זה בכל זאת? התחילו להתכונן והגדילו את סיכויי הקבלה שלכם
אחד מהמאפיינים הייחודיים של שירות בתפקיד מודיעיני הוא ההכשרה הנפרדת לתפקידים השונים כבר משלב הטירונות.
בניגוד לשאר החילות, אם תתגייסו למודיעין תקבלו את כומתת החיל עוד בבקו"ם. לאחר השלמת שרשרת החיול תעלו לאוטובוסים ותיסעו לבסיס "מפרשית" לטירונות בסמכות אמ"ן. להכשרת טירונים זו כמה מאפיינים מעניינים המבדילים אותה משאר ההכשרות:
לאחר הטירונות במפרשית תמשיכו לקורסים השונים ולהכשרות המתקדמות, הנבדלות במשכן ובאופי השירות (בסיס פתוח או סגור, למשל).
חיל המודיעין הוא הזרוע הארגונית של אגף המודיעין. בזמן שאגף המודיעין הוא האחראי על איסוף, ניתוח ומחקר של מידע מודיעיני לשימוש צבאי, חיל המודיעין מתמקד בגיוס והכשרה של מלש"בים לשלל התפקידים באגף. למרות ההפרדה הטכנית, שני הגופים הם חלק מקהילת המודיעין הישראלית (בדומה לארגון המוסד ולשב"כ).