שירות בצה"ל הוא בגדר חובה לאזרחי ישראל ומתחלק לשירות סדיר, קבע ומילואים. לפני הגיוס לצה״ל נשלח צו ראשון לכל נער ונערה שמלאו להם 17 והם מועמדים לשירות ביטחון (מלש״בים). מטרת הצו הראשון היא בחינה ראשונית וקביעת נתונים בסיסיים של המלש״ב. אחרי הצו הראשון ישנם מיוני המשך שמטרתם קביעת התפקיד של המלש״ב בצה״ל. אנחנו מציעים הכנה לצו הראשון, למיוני ההמשך לתפקידים המקצועיים, למיוני קצונה ומרכזי הערכה לקצונה בכירה בצה״ל.
ידוע כי כל נער או נערה הלומדים בכיתה י"א, או שמלאו להם 17 שנים, יקבלו בדואר צו זימון חובה (מכאן השם "צו ראשון") ללשכת הגיוס הקרובה למקום מגוריהם לסדרת מבחנים ובדיקות. בצו הראשון, בעזרת ריאיון אישי, מבחנים פסיכוטכניים ובדיקה פיזית נקבעים נתוני האיכות: הקב"א, הדפ"ר והפרופיל הרפואי. אלו הם ציונים מספריים שמבטאים את הפוטנציאל של המועמד על סמך מספר בחינות ובדיקות שיקבעו את נתוני האיכות שלכם. על סמך נתוני האיכות ייפתחו מיונים ותפקידים בפני המועמד, הם ישפיעו גם על אפשרויות הקידום במהלך השירות עצמו, כך שניתן לומר שהם הגורם המשפיע ביותר על איכות השירות הצבאי.
לאחר מבחני הצו הראשון וקבלת נתוני האיכות הראשוניים ימשיכו המלש״בים בשרשרת המיון להתאמתם לתפקיד בצה״ל - דרך יום המא״ה וימי מיון ליחידות בכל הזרועות של צה״ל: זרוע הים, זרוע האוויר וזרוע היבשה. דרך השירות הצבאי ניתן להגיע ליחידות יוקרתיות שישפיעו לא רק על השירות הצבאי, אלא גם על הקריירה האזרחית - למשל מסלולי המודיעין, הסייבר, עתודה צבאית ועוד.
לאחר קבלת התפקיד והגיוס לצה״ל ישנה האפשרות להתקדם ולצאת לקצונה. כדי להיות קצינים בצה״ל צריכות להתקיים מספר דרישות: הקב״א והדפ״ר שנקבעים בצו הראשון חשובים מאוד במעבר לקצונה. על קצין להיות בעל דפ״ר 50 ומעלה, קב״א 52 ומעלה ודירוג של 1-2 בהתאמה לקצונה. בנוסף, על המועמדים לקצונה לעבור מבדקי קצונה ולסיים בהצלחה את קורס הקצינים.
לאחר שנים של קבע בצה״ל, כדי להתקדם לדרגות הבכירות על הקצינים לעבור מרכזי הערכה בהם מתקיימים מבחנים שונים.
← למדו עוד על הכנה למבחני קצונה
"רק רציתי לומר שהערכה שלכם מאוד עזרה לי להתכונן לצו הראשון. בזכות הערכה קיבלתי קב"א 56 ודפ"ר 90. תודה רבה!"
הכנה למבחני דפ"ר צו ראשון, יוני 2017
בזכות מבחני ההכנה שלנו ניכר טווח שיפור רחב מאוד, זאת בשל ההיכרות עם סוגי השאלות ודרכי הפתרון. תוכלו לראות שיפור רב באמצעות תרגול והבנת העיקרון שמאחורי שאלות.
כמו בכל תחום בחיינו, ככל שנתרגל יותר כך נעשה את מה שאנחנו עושים מהר יותר וטוב יותר, כלל זה תקף לכל מיומנות. לכן, רצוי שאת הליך הניסוי והטעייה המבורך נעבור בסביבה המוכרת של הבית, מול המחשב, וכך נתאמן ללא חשש. קשה באימונים, קל בקרב.
כל דבר חדש ולא מוכר מעורר בתחילה בהלה או רתיעה. ברגע שמכירים את המבחנים והשאלות, אלמנט הלחץ יורד פלאים ומאפשר לנו לתת את המקסימום בזמן אמת.
לסיכום, הכנה טובה, יעילה וממוקדת, יחד עם השקעה ותרגול יכולים לתרום להשגת המטרה. אנו מזמינים אתכם להתכונן לכל אחד משלבי המיון בצה״ל בעזרת ערכות ההכנה שלנו.